frankrijk.nl

Hippe terrassen in Parijs

Elke zomer verschijnen er in Parijs tijdelijke terrassen op ongewone plekken. Dit jaar kun je in de warme maanden onder meer genieten van een drankje op het dak van een treinstation, op een drijvend terras in de Seine of op een feestboot vlak bij de Eiffeltoren.

Ground Control: XL-terras met moestuin bij Gare de Lyon

Op het grote terrein rond een vroegere treindepot wordt hip geborreld en gegeten. Je vindt er onder andere cocktails, vegaburgers, Indiase pannenkoeken, Chinese broodjes en Griekse wraps . Buiten zit je aan houten picknicktafels of in strandstoelen tussen de olijfbomen en een XL-foodtruck in een oude bus. En binnen, in de ruime ‘Halle à Manger’, zijn ook diverse eetstandjes. Meer info

Hippe terrassen Ground Control Paris


Le Perchoir-Marais: apertitiefje boven het Hôtel de Ville

Dit is al jaren een geliefd adres in de zomer, boven op het dak van het leuke warenhuis Le BHV/Marais. Met meubels van steigerhout, mooie kussens, modieuze muziek en dito-Parijzenaren. Verwacht trendy tunes, bijzonder fotogenieke cocktails en mediterrane hapjes. Meer over dit terras en hoe je er binnenkomt, lees dit eerdere artikel.

Le Perchoir du Marais terras boven op warenhuis


Rooftopbar op een treinstation: Le Perchoir de l’Est

De eigenaren van Le Perchoir/Marais (hierboven) runnen voor het vierde jaar ook een dakterras boven op het Gare de l’Est, niet ver van de hippe wijk rond Canal Saint-Martin. De entree vind je via de hal Saint-Martin, eenmaal boven zie je mooie jonge Parijzenaars met cocktails tussen grote potten met bloemen en planten. Meer info

PLUS+ Hier niet ver vandaan: Café A, een mooi groot terras in een vroeger klooster, zie ook het artikel Top 10 terrassen in Parijs. 

Dakterrassen Parijs Perchoir gare de l'Est Josée’s dochter Merel (rechtsboven) bij Le Perchoir de l’Est


Le Jardin Suspendu: het grootste dakterras van Parijs

Niet de meest centrale locatie want helemaal in het zuiden van Parijs, op het dak van beursgebouw Paris Expo Porte de Versailles in het 15e. Maar dit dakterras is voor z’n tweede zomer wel weer de grootste van de stad, met maar liefst 3.500 m2 oppervlakte. Er zijn diverse foodtrucks, een moestuin, een openluchtbioscoop (waar ook het WK-voetbal wordt uitgezonden) en DJ’s-sets in de avond. Groot feest ook op 14 juli met goed uitzicht op het vuurwerk vanaf de Eiffeltoren! T/m 8 september, meer info

Le Jardin Susependu dakterras Parijs


Le Jardin Défendu: nieuw XL-terras in La Défense

Voor het eerst deze zomer: Le Jardin Défendu, een terras van 1.500 m2 in de zakenwijk La Défense. Wie van moderne architectuur houdt, die zit hier goed met een drankje en het uitzicht op de hoge kantoortorens van beroemde architecten. T/m 20 september 2019. Meer info

le jardin defendu La Defense


La Demesure sur Seine: drijvend terras in de rivier

Groot terras op een aangemeerde platbodem op de rechteroever van de Seine. Het ligt recht tegenover het drijvende designhotel Paris OFF (dat ook leuke apéros heeft naast zijn kleine zwembad) en op maar 10 minuten lopen vanaf Paris Plages. Op de boot zijn er meer dan 100 couverts, aan wal staan ook lange aanschuiftafels. De in Parijs bekende jonge koks van dit zomerrestaurant bereiden geroosterde vis en vlees (o.a. côte de boeuf) op een mega-barbecue en er is een bar met luxe cocktails. Feestelijke en trendy plek met een pétanque-baan en lampjesslingers in de bomen. Meer info. (69, port de la Rapée, 12e arron). Tot eind september.

la demesure sur seine terras Parijs


Le Poisson Lune: naast het prachtige Palais de la Porte Dorée

Palais de la Porte Dorée ligt aan de oostkant van Parijs, bij het Bois de Vincennes. Dit art-deco ‘paleis’ werd gebouwd voor de koloniale expositie van 1931 en heeft behalve een indrukwekkende  façade tegenwoordig ook 2 kleine musea (w.o. een sympathiek aquarium, te gek met kinderen). Op het bordes is hier deze zomer een aardige pop-up bar, Le Poisson Lune, met diverse eetstandjes, een foodtruck in een Engelse dubbeldekker en een dansvloer. Leuke plek voor de hele familie want er vinden regelmatig (wereld)muziekoptredens en DJ-sets plaats. De grote dierentuin van Parijs is er bovendien schuin tegenover. (12e arron. metro Porte Dorée). Meer info

pop-up terassen Parijs La Porte Dorée

Mademoiselle Mouche: met uitzicht op de Eiffeltoren

Schuin tegenover de Eiffeltoren, vlak bij het opstappunt van de Bateaux Mouches (rondvaartboten), drijft voor de tweede zomer een ‘rooftop jardin’ . Vorig jaar heette deze terrasboot nog Monsieur Mouche, dit jaar is het Mademoiselle. De versiering is daarom  extra vrouwelijk, met veel bloemen en witte rotan hangstoelen. Het draait hier vooral om champagne (€15 per coupe), maar spannende cocktails en andere drankjes zijn er ook.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mademoiselle Mouche (@mademoisellemoucheparis) le

Verifieer de Facebookpagina’s of websites van deze terrassen voor details en openingstijden!

Beeld: Ground Control CC/Facebook,  L’été à Saint-Germain/Ingmar Timmer, Perchoir-Marais CC/BHV-Marais, Perchoir-de l’Est CC/Là-Haut, La Démesure sur Seine CC/Facebook., La Villa Extraordinaire CC/Le Bonbon, le Jardin Suspend CC/FB

LEES OOK:
Top 10 terrassen in Parijs
Paris Plage 2019
Hippe nieuwe foodhallen in Parijs: La Felicità

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Algemeen 728x90

Reacties zijn gesloten.