frankrijk.nl

Champagnefeestje in Amsterdam

Van 28 tot 30 juni vindt in Amsterdam een heerlijk bruisend festival plaats! Tijdens het Fête du Champagne kun je genieten van alles wat met champagnes, crémants en wijn te maken heeft. En misschien ga jij er wel gratis heen: we mogen 5×2 toegangskaarten weggeven! 

Allereerste champagnefestival

We spreken met Ivar Beukenboom, samen met Sebastiaan van Erne initiatiefnemer van dit eerste echte champagnefestijn. Het idee ontstond vorig jaar toen zij de befaamde Route de Champagne reden, die hen langs talloze wijngaarden en champagnehuizen leidde. Dit inspireerde hen tot deze spin-off van het Amsterdam Wine Festival, dat zij al enkele jaren met succes organiseren. Fête du Champagne wordt volgens hen het fêtste (ja, leuke woordspeling jongens!) Franse feestje met meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijn.

Fete du Champagne CC JeShoots UNSP

Een stukje Frankrijk in Amsterdam

Voor dit champagnefestijn is bewust gekozen voor het Rembrandtpark. De grote vijver, de bosrijke omgeving en zonnige velden vormen de perfecte setting voor een romantisch Frans sfeertje. Op het terrein kun je proeven van diverse boetiekchampagnes (champagnes van kleinere wijnboeren) en die van bekendere champagnehuizen. Ook speciale aandacht voor de crémant, de goedkopere, mousserende wijn die uit andere streken dan de Champagne komt maar – vinden wij – net zo lekker over de tong rolt! Niet bekend? Tijdens dit festival krijg je ruimschoots de kans om je spectrum van Crémant-bubbels te verbreden, want je kunt hier proeven van de lekkerste crémants uit de Loire, Bourgogne, Elzas en Bordeaux.

Fête du Champagne

Fête du Champagne: bubbels én heel veel meer

Dat champagne onlosmakelijk met Frankrijk is verbonden komt ook terug in de opzet van het festivalterrein. Want die landelijke boerenstijl wordt aangevuld met een jeu-de-boulebaan, een Franse markt, met typisch typisch Franse lekkernijen, foodtrucks en bistro’s.

jeu-de-boule

Er is een podium waarop diverse artiesten een ode brengen aan het Franse chanson en er isin de avonduren een DJ voor een wat meer upbeat tempo. En heb je altijd al eens druiven willen stampen, of een fles champagne willen sabreren? Ook dat kan tijdens het festival!

Sabreren Fete du Champagne

Liever sans bubbels?

Heb je niks met bubbels maar wel met Franse wijnen? Pas de problème: het festival heeft een exclusieve samenwerking met een wijnhuis uit de Languedoc.

Toegang is niet gratis helaas. Een kaartje kost €15 en vroegboekers kunnen nog profiteren van de Early Birds-prijs van €10 op feteduchampagne.nl. Tijdens het festival kun je vanaf €4 genieten van een glaasje bubbels. De ticketprijs is inclusief een champagneglas dat je mee naar huis mag nemen. Je kunt natuurlijk ook meedoen aan onze winactie:

WINACTIE! WIN 2 TOEGANGSKAARTJES VOOR LA FÊTE DU CHAMPAGNE!

Aan onze lezers mogen we 5×2 kaartjes weggeven voor het Fête du Champagne. Ding mee door antwoord te geven op de volgende vraag: wat is de beste manier om een fles champagne open te maken? (tip: lees onze de 7 must-do’s voor champagne)

Stuur je antwoord vóór 15 juni naar [email protected]. We maken de winnaars op 17 juni bekend!

Redactie 17 juni : de winnaars van de actie zijn Valerie, Anne, Marinus, Klaartje en Monique. Zij hebben reeds bericht gekregen 

LEES OOK:
Crémant, dit wil je ervan weten 
Handige tips voor het kopen van wijn tijdens je vakantie
Goeie wijn-kaas combinaties

Fête du Champagne

Tekst: Josee Schouten Beeld: Amsterdam Wine Festival, foto 1 CCJeShootsUNPL, foto2 CCLantyUNPL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button