frankrijk.nl

Boomhutten met uitzicht op de Mont Blanc

Spectaculair, deze superluxe boomhutten in de Franse Alpen! Qua architectuur én uitzicht zijn de Cabanes entre Terre et Ciel uniek in hun soort. En je kunt hier naar de bergen staren vanuit je eigen jacuzzi, hoog tussen de bomen.

Jeetje, wat knap. Nicolas uit Megève bouwde drie wel heel bijzondere cabanes. Ze staan op een bosrijk terrein van 3 hectare, rond een oude boerderij tussen de alpenweides, net buiten het dorpje Saint-Nicolas-la-Chapelle. De kleinste boomhut is meteen ook de opvallendste van vorm: een rond huisje van gevlochten takken, dat op het (design)nest van een reuzenvogel lijkt!
bijzondere boomhutten Cabanes entre Ciel et Terre

Liefdesnestjes voor zomer en winter

In deze prachtig vormgegeven Cabane Nid – op 9 meter boven de grond – zit je er onvoorstelbaar romantisch bij met z’n tweetjes… Er is een groot terras, een leuke zitbar die tegen het raam is geklemd en zelfs vanuit het bed heb je uitzicht op de herkenbare top van de Mont Blanc!


Een prachtig plekje in de zomer en ook heel knus in de winter, als er overal sneeuw ligt en je in de hut lekker nog een blok hout op de kachel kunt gooien. Dan brengt Nicolas je trouwens met raquettes onder je schoenen en hoofdlampen op naar de boomhut: magische wandeling door de sneeuw!

boomhut met jacuzzi

Sauna en jacuzzi hoog in de bomen

Ook de Cabane Mont-Blanc, een stukje verderop, kijkt uit op de bergketen van de Mont-Blanc, waar ook de Aiguille du Midi bij hoort. Deze tweede boomhut heeft een typisch Savoyaardse architectuur. Maar ook hier zijn er grappige verrassingen, zoals de jacuzzi (verzonken in het terras!) en de sauna, in een soort cocon-huisje met een bubbelraam voor maximaal uitzicht tijdens het stomen!

mooie boomhutten Frankrijk Franse Alpen

Via de glijbaan naar buiten

Voor gezinnen is er een derde boomhut, naast een beekje, met plek voor 5 personen Deze Cabane du Ruisseau is net als de andere hutten voorzien van een douche, een droog toilet en een sfeervolle inrichting. De kinderen slapen hier in een groot net dat als een hangmat bijna de hele bovenverdieping beslaat. Maar de echte klapper is de glijbaan waarmee je zo de hut uit kunt roetsjen. Leuk gedaan toch?

luxe boomhutten met glijbaan

Cabanes entre Terre et Ciel, vanaf €280/nacht (inclusief ontbijt), meer info: www.cabanes-entreterreetciel.fr

PLUS+
– Het hele jaar geopend, zelfs in de winter, want de cabanes zijn geïsoleerd en hebben alle een houtkachel.
– Megève (11 km), La Clusaz (20 km), Chamonix (45 km) en skigebied Espace Diamant (5 km) zijn vlakbij.
– ’s Winters legt Nicolas een enorme sleebaan aan op het terrein!
– Eind 2019 komt er nog een vierde cabane bij, in 2020 een vijfde.

Mont-Blanc uitzicht vanuit boomhutten

bijzondere boomhutten Cabanes entre Ciel et Terre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *