frankrijk.nl

Met een pipowagen door de Bourgogne of de Gers

In voor een avontuurlijke gezinsvakantie? Een trektocht door de Bourgogne, Ariège, Jura of Gers in een zigeunerwagen is een bijzondere ervaring. Onderweg zwemmen in een meertje, koken boven een kampvuur en in een ontspannen ritme van de omgeving genieten… 

Samen back to basics

Als je op een drafje over het platteland trekt wordt tijd een rekbaar begrip. Al binnen een halve dag raakt je hoofd leger. Alsof je een lange wandeling maakt, maar dan eentje waarbij de kinderen niet zelf hoeven lopen. En je bagage vanzelf meekomt. Een avontuur waarbij je niet weet wat je onderweg gaat tegenkomen, maar wél al weet in welk bed je slaapt die avond. Bijzonder kortom. Ook omdat je ineens een extra reisgenoot hebt tijdens de vakantie: dat mooie trekpaard dat een week lang bij je is, waar je met z’n allen goed voor moet zorgen.

woonwagenvakantie in Frankrijk

Woonwagenvakantie in een mooie, rustige Franse streek

Best een sportieve vakantie ook, want je bent veel op de been en de faciliteiten zijn vrij basic. Maar ook veel vrijheid-blijheid en voortdurend lekker buiten zijn. Dit is kamperen met een plus-optie omdat je elke avond weer ergens anders slaapt. France Ecotours, specialist in duurzame vakanties, biedt dit soort woonwagenvakanties in 6 verschillende Franse gebieden. Dat zijn arrangementen mét of zonder wagenmenner. Als de menner is ‘inbegrepen’ dan begeleidt hij of zij je alleen tijdens de dagroute van 3 of 4 uur en vertrekt daarna weer. Vaak zijn dat gezellige ontmoetingen, omdat hij of zij veel over de omgeving kan vertellen. Maar bij diverse bestemmingen mag je het ook helemaal zelf doen (na een flinke uitleg). ’s Avonds slaap je in de roulotte zelf, op kampeerterreinen of boerderijen, waar je van het sanitair gebruik kunt maken.

woonwagenvakantie in Frankrijk

Woonwagenvakanties in de Ariège, Pyreneeën, Jura, Bourgogne, Gers en Bretagne vanaf €1.099/week/woonwagen en een luxere woonwagen in de Périgord vanaf €1.590/week. Meer informatie: www.france-ecotours.com (Engelstalige site) of +49 (0)69 977 886 77.

PLUS+
– Ook leuk voor eenoudergezinnen!
– Honden mogen mee.
– Paardrijden is vaak een optie voor de kinderen en diverse van deze woonwagens bieden leenfietsen.
– Milieuvriendelijke vakantie.

LEES OOK:
Pipowagens in de Tarn-et-Garonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.