frankrijk.nl

Village Castigno: relaxen in Occitaans dorpje

Hoe leuk, dit vakantieadres waar hotelkamers en vakantieverblijven zijn ondergebracht in de authentieke dorpshuizen van Assignan in Occitanië. Je voelt hier echt even een local in het warme zuiden van Frankrijk!

Terras villa Rouge Village Castigno

Wijndomein in de buurt van Béziers

Belgen Marc en Tine Verstraete kochten in 2007 Château Castigno en brachten weer nieuw leven in dit eeuwenoude wijndomein ten westen van Béziers. Nu dik 10 jaar later behoren hun biologische wijnen tot de toppers uit deze regio en de opening van een moderne chai (wijnschuur), in de vorm van een wijnfles, toont dat hun ambities nog lang niet zijn opgedroogd.

Dorpje en La Cave Chateau Castigno

Groots denken, dat doet dit Belgische stel graag. Want om het aangrenzende wijndorpje Assignan te behoeden voor leegloop en verval, kochten zij daar in de loop der jaren tal van huisjes op om zo een originele beleving voor vakantiegangers-die-het-anders-willen te realiseren: Village Castigno!

Tapasbar Village Castigno

Village Castigno: slapen in oude wijnhuisjes

Village Castigno is een verblijfsformule die je kunt omschreven als een mix van lifestyle & living-like-a-local. De in het dorp verspreid liggende plukkershuisjes verbouwden ze tot luxe, trendy gastverblijven met 1 of 2 slaapkamers. De gebruikte warme tinten doen denken aan Marokko, India en Thailand. Ook in het dorp: het grote herenhuis, getransformeerd tot Maison d’Amis,  met 9 comfortabele slaapkamers. Het wordt gebruikt als B&B of is in zijn geheel te huur, inclusief eigen zwembad in de tuin. En dan zijn er her en der nog enkele familievakantiehuizen. Alle accommodaties bevinden zich achter de eeuwenoude façades van de dorpshuizen: dikke kans dus dat je buurman of buurvrouw een van de vaste dorpsbewoners is!

Village Castigno Maison d'Amis

Village Castigno vakantiehuis

Opgaan in het Franse dorpsleven

Maar het houdt niet op bij slapen alleen. Marc en Tine hebben aan veel meer gedacht om gasten echt te laten proeven van het lokale leven. Zo loop je voor een ontbijt of lunch rustig een van de straatjes in om bijvoorbeeld aan te schuiven aan de lange tafel bij Nomad Kitchen. Voor de lazy afternoon neem je een duik in het grote gastenzwembad of ga je voor een complete relax-modus in het wellnesshuis Le Petit Peché. En waarom niet de avond inluiden met een aperitief bij La Petite Table op het pleintje om vervolgens door te lopen naar het fine dining restaurant La Table (1 Michelin ster!) of je neus te volgen naar de exotische geuren van Le Thai de Castigno (geleid door de Indonesisch/Nederlandse Cathelijne!) Alles gewoon in het dorpje!

Village Castigno Languedoc

Laat al die mogelijkheden  je niet beletten om juist wel het dorp te verlaten want er is veel te zien in dit deel van de Languedoc, het departement de Hérault. Of je meld je aan voor een kookworkshop, muzikale picknick, kruidenwandeling, scooter-ralley… of uiteraard een wijnproeverij van het huis! Ja echt, als je niet weg wilt zijn er genoeg excuses om niet weg te hoeven.

Village Castigno in Assignan, plukkershuisjes en Maison des Amis, prijzen vanaf €130/nacht/kamer, familiehuis vanaf € 1900/week. Meer informatie & reserveren

Tekst: Josee Schouten #ADV Beeld: Chateau Castigno, foto Chai ©Patrick Tourneboeuf Tendance Floue.

Zwembad Villa Rouge Village Castigno

LEES OOK:
10 prachtige dorpen in de Languedoc-Roussillon
Shoppen in Montpellier
Markante badplaatsen in de Languedoc-Roussillon

Eén reactie op “Village Castigno: relaxen in Occitaans dorpje”

  1. Jan van Hemert schreef:

    super leuke artikelen. echt gaaf.!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *