frankrijk.nl

9 lunchadressen rond het Louvre

Best lastig: niet-toeristische eetadressen vinden vlak bij bekende monumenten in een stad. Ook rond het grootste museum van Parijs is dat een uitdaging, vooral als je het op de bonnefooi probeert. Onthouden dus, deze goede broodjeszaken en bistro’s op loopafstand van het Louvre en het park van de Tuilerieën.

Daar heb je het. Je komt geheel (cultuur)verzadigd uit het Louvre en hebt trek. Véél trek. Gelukkig liet je het museumcafé links liggen. Hoewel het balkonterras op de eerste verdieping er aanlokkelijk uitziet, smaken de voorverpakte broodjes daar inderdaad zo matig als ze eruit zien. Alleen waar dan wel? Rue de Rivoli lijkt alleen toeristenwinkels te hebben en aan de andere kant van het Louvre ligt de Seine. Pas de panique.

Lunchen bij het Louvre in Parijs

SNELLE & KLEINE HAPPEN

Als het mooi weer is en je het liefste in de Tuilerieën wilt neerploffen dan zijn dit afhaal- en speciaalzaken in de buurt waar je zo even langs loopt (klik op de straatnaam om het adres op een kaart te zien).

Qualité & Co (7 min. lopen van het Louvre)
Voor een snelle gezonde hap is dit een fijne: je vindt hier verse soepen, sappen, salades (van quinoa, bulgur of spelt uit de Provence) die je ter plekke kunt opeten of meenemen. Ook zijn er leuke formules met nagerecht en drankje (salade + dessert €11 bijv.)
7 rue du Marché Saint-Honoré, Paris 1e arron. 

Luchadressen Louvre bistro Quality & CO


Maisie Café (14 min. lopen van het Louvre)
Nog gezonder wordt het bij Maisie Café, een kleine lunchbar niet ver van Place de la Concorde. Hier staan gezonde sappen in het middelpunt, net als ovenverse granola, avocado-toast, fruitshakes met noten, cappuccino met amandelmelk en meer modieuze happen en drankjes. Ook met take-away-picknick-formules voor het park.
32 rue du Mont Thabor, Paris 1e arron. www.maisiecafe.com

Luchadressen Louvre bistro Maisy Cafe


Le Petit Flottes (13 min. lopen van het Louvre)
Een winkel en lunchroom ineen! Knusse sfeer bij dit ‘comptoir gourmand‘ waar je ook kunt afhalen om in de Tuilerieën te gaan zitten. Maar als je er toch bent.. het kleine terras heeft heerlijke kussens en in deze chique straat (Chanel zit verderop) is het leuk mensen kijken! Op de kaart staan soepen (€7-€9), sandwiches, salades (€13) en kleine bordjes pasta (vanaf €11).
2 rue Cambon, Paris 1e arron., lepetitflottes.com

Luchadressen Louvre bistro Les Petites Flottes


Bagelstein (8 min. lopen van het Louvre)
Deze Franse keten specialiseert zich in New Yorkse bagels die terwijl je wacht worden belegd met tonijnsalade, zalm, roomkaas, kip, augurken, pastrami en meer. Je kiest zelfs het soort brood (wit, volkoren, sesam, met uitjes..) en er zijn ook zoete bagels. Vanaf €5,50.
50 rue de l’Arbre Sec, Paris 1e arron., www.bagelstein.com

Luchadressen Louvre Bagelstein

WARME LUNCH & WAT LUXER

Le Fumoir (5 min. lopen van het Louvre)
Restaurant in artdeco-stijl recht tegenover de achteringang van het Louvre. We zijn dol op de elegante sfeer en de super-attente obers. In de bar met Chesterfields voorin kun je van de kleine lunchkaart gebruik maken (club sandwich €13) en koffie drinken (met heerlijke gemberkoekjes erbij). In de lichte eetzaal erachter wordt de uitgebreidere kaart geserveerd. Het lunchmenu (€24/2 gangen, €28/3 gangen) met verfijnde kleine vis- en vleesgerechten is een aanrader als je best even echt aan tafel wilt. Makkelijk te reserveren via de website.
6 rue de l’Amiral de Coligny, Paris 1e arron. lefumoir.com (makkelijk te reserveren via de website).

restaurant lunchadres Le Fumoir


Le Rubis (10 min. lopen van het Louvre)
Heerlijk ouderwetse wijnbar waar je eenvoudige en typisch Franse bistro-gerechten kunt eten. Zoals brood met huisgemaakte rillettes (€5), saucisse lentilles (€12, worst met linzen) en confit de canard met gebakken aardappeltjes. Lekker stevige kaart dus, maar prima voor een frisse dag en het adres heeft een leuk authentiek sfeertje, met stamgasten aan de toog en kleine tafels met geblokte tafelkleden.
10, rue du Marché Saint-Honoré

Wijnbar le Rubis


La Régalade Saint-Honoré (10 min. lopen van het Louvre)
Deze modieuze moderne bistro op de rue Saint-Honoré is wat duurder dan de andere adressen in dit rijtje, maar dan heb je ook wat. Chef Bruno Doucet is een van de bekendste en eerste aanhangers van de bistronomie in Parijs: eerlijke, ongekunstelde maar toch ook zeer creatieve keuken. Driegangemenu €39.
106 rue Saint Honoré, Paris 1e arron., www.laregalade.paris

Luchadressen Louvre bistro La Regalade Saint Honore


Da Rosa Cantine (14 min. lopen van het Louvre)
Chique tapasbar en speciaalzaak waar rond lunchtijd veel chique Parijzenaren (uit de modewinkels, hotels en kantoren in deze wijk) komen. Inès de la Fressange tipt het adres ook in haar gids voor Parijs, dus dit is een adres om te zien en gezien te worden. Exquise hapjes ook, zoals de beroemde bellota-ham en heerlijke glazen rioja. 19 bis rue du Mont Thaborwww.darosa.fr

Da Rosa lunchadres Louvre Parijs


En ten slotte…

Happy Caffe (5 min. lopen)
Als het je allemaal niet zoveel uitmaakt maar je gewoon zo snel en zo goedkoop mogelijk iets wilt eten…. Onder de bogen van de Rue de Rivoli zit een onooglijk snackbarretje – met crêpes, tosti’s, broodjes – dat heel aardige kwaliteit levert voor bijna de helft van de prijs van de kiosken in het park. De crêpes (vanaf €2,50) zijn biologisch en de service is inderdaad behoorlijk ‘happy’!
210 rue de Rivoli, Paris 1e arron.

Happy Caffe Louvre lunchbar

LEES OOK:
20 praktische budget-, regel- en voordringtips voor Parijs
Skip-the-line-kaarten voor het Louvre
Het Louvre met kinderen: 7 handige tips
10 leuke lunchadressen in de Marais

Hoofdbeeld: CC/Maisie Cafe op Instagram Beeld: Jambon Beurre (FB/Jambon Beurre, Nicky B.), Le Fumoir (CC/Jacques Froissant, CC/jmvnoos, Nicky B, Gourmandise, Bagelstein (Nicky B., CC/Melissa Delzio), Maisy Café 9FB Maisy Café, Nicky B.), FB/Qualité & Co, Happy Caffé (CC/Nicky B.), Da Rosa (Nicky B., CC/Aaron Gustafson), Les Petites Flottes (Nicky B.), La Regalade (Nicky B., CC/Charlotte Chen), Louvre (CC/Dennis Jarvis).

3 reacties op “9 lunchadressen rond het Louvre”

  1. Dieta Baljet schreef:

    Fijn deze adresjes! Door de overvloed aan eetgelegenheden is het in Parijs sowieso een toer om de juiste eruit te pikken, is mijn ervaring. Goed om jullie tips achter de hand te hebben als ik straks weer ga.

  2. Anne-Marie Brummelhuis schreef:

    Wat leuk!, zoveel leuke ideeen, suggesties, een aanrader voor een ieder, zelfs als je geen francofiel
    bent.
    Hulde!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *