frankrijk.nl

FILMTIP! Mademoiselle de Joncquières

Vanaf 23 mei kun je in de bioscoop genieten van dit Franse kostuumdrama waar verleiding, jaloezie en zoete wraak de ingrediënten zijn voor een liefdesdrama par excellence. Josee was bij de sneakpreview.

Liefdesdrama in twee bedrijven

De film in het kort: het is 1750. Lodewijk XV regeert over het Franse koninkrijk. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de la Pommeraye, een aantrekkelijke weduwe die teruggetrokken leeft buiten Parijs.

Mademoiselle de Joncquières movie

Ze weet hem lang aan het lijntje te houden maar zwicht uiteindelijk toch voor zijn charmes. Na een aantal jaren van volmaakt geluk is de markies de romance echter beu. Ze gaan als vrienden uit elkaar maar innerlijk is madame kapot van liefdesverdriet en beraamt een wraakzuchtig plan. Daarbij schakelt ze de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid. Ze verliest echter de controle over haar heimelijke plannen en de uitkomst is onvoorzien.

Mademoiselle de Joncquières Movie

Die jurken, zo mooi!

Mademoiselle de Joncquières (naar een boek van de 18e-eeuwse schrijver en filosoof Denis Diderot) is een werkelijk prachtig kostuumdrama. Met hofmakerij op zijn best, zoals in die tijd gebruikelijk, inclusief formele beleefdheden tot in het bed aan toe! Het verhaal ontrafelt zich langzaam, als een smeulend vuurtje dat langzaam maar zeker wordt opgestookt. Dit is geheel in lijn met het sentiment van de gekrenkte Madame de la Pommeraye, die haar haar ex-geliefde maximaal in zijn hart wil kwetsen.

Mademoiselle de Joncquières Movie

Haar gespeelde onschuld en geboden vriendschap verleidt hem tot openhartigheid over zijn gevoelens en gedachten. Dit zal hem uiteindelijk duur komen te staan. Of toch niet? Je voelt het noodlot aan alle kanten aankomen maar de gekozen route is toch een verrassende, evenals de wending op het einde van het verhaal. Sterke acteerprestaties van hoofdrolspelers Cécile de France (Madame de la Pommeraye) en Edouard Baer (Marquis des Arcis).

Mademoiselle de Joncquières, vanaf 23 mei 2019 in de bioscoop. Zie hier de trailer:

WIN KAARTJES!

Kans maken op een set van 2 filmkaartjes voor Mademoiselle de Joncquières? We mogen 3 x 2 kaartjes weggeven. Stuur vóór 19 mei 2019 een mailtje naar [email protected] o.v.v. ‘Prijsvraag Mademoiselle’, met je adres en antwoord op deze vraag: Wat is jouw favoriete Franse kostuumfilm allertijden?

Redactie 20 mei: gefeliciteerd Bart Teelen, Hanna Baijens en Jenny van Keulen; jullie zijn de winnaars van onze filmactie!

LEES OOK;
10 Franse films om niet te missen in 2019

Tekst: Josee Schouten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *