frankrijk.nl

Ice Tropez, nieuwe Zuid-Franse wijncocktail

Hé, leuk drankje is dit! Een jong Nederlands bedrijf importeert een frisse aperitiefwijn uit Saint-Tropez, die in steeds meer Nederlandse strandtenten te vinden is.

Ice Tropez rosewijn uit Saint-Tropez

Ideetje uit Saint-Trop’

Ice Tropez is een frisse, mousserende wijncocktail op basis van rosé en perzik. Château83, een bedrijfje dat producten uit de Provence importeert, heeft ervoor gezorgd dat het drankje op verschillende plekken in Nederland te koop is. Ice Tropez is ontwikkeld door Grégoire Chaix, wijnproducent en eigenaar van Bar du Port, een trendy loungebar in Saint-Tropez. Voor het design krijgt de maker alvast een dikke tien. De éénpersoonsflesjes zijn slank en charmant, met een opdruk die leuk afsteekt tegen de rosékleurige inhoud. De dop gaat er makkelijk af met een flesopener.

Ice Tropez rosewijn uit Saint-Tropez

Perziksmaak

De variant mét alcohol is heel geschikt als aperitief op een zonnig terras: een licht mousserende wijncocktail die makkelijk wegdrinkt. De smaak is vrij neutraal, met een afdronk van perzik. Voor liefhebbers van een droge wijn is het wellicht iets te zoet. Tip: serveer ijskoud, ‘on the rocks’ en met partjes verse perzik.

Ice Tropez rosewijn uit Saint-Tropez

Met of zonder alcohol

De variant zonder alcohol is lekker fris, maar heeft meer weg van frisdrank dan van een (alcoholvrij) aperitief. Toch is het een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld cola of Fanta. Ook deze versie heeft lichte bubbels en een lichte perziks-maak met een fris zuurtje.

Conclusie: een heerlijk fruitig, licht zoet zomerdrankje waarvan je in de zon moet genieten. Echt wat voor perzikliefhebbers! De alcoholvrije variant is bovendien een chique alternatief voor reguliere frisdranken.

Ice Tropez is te koop bij diverse strandtenten en bars in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Kijk voor adressen en meer informatie op www.icetropeznederland.nl.

Tekst en beeld: Myrthe Galle

LEES OOK:
Tour de France in aperitieven: wat drink je waar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *