frankrijk.nl

2 nieuwe Franse speelfilms: Le Jeu & L’homme fidèle

Niet te geloven, zo veel goede Franse films op het moment! Deze week verschijnen er weer twee nieuwe toppers in de Nederlandse bioscoop. Een romantisch drama met Laetitia Casta en Lily-Rose Depp. En een komedie over een gewaagd spel tussen vrienden. WIN KAARTJES!

Afgelopen herfst en winter viel het een beetje tegen qua releases. Waar bleven de leuke nieuwe Franse speelfilms? Maar het lijkt bijna alsof de filmdistributeurs onze gedachten gelezen hebben, want in 2019 lijkt een bombardement van Franse films losgebarsten in de Nederlandse bioscoop! Vanaf donderdag 25 april komen daar deze twee nog bij.

winactie nieuwe Franse speelfilms

L’homme fidèle: driehoeksverhouding

Wat een eer: de jonge acteur Louis Garrel is volgend jaar te zien als hoofdrolspeler in J’accuse, de nieuwste film van Roman Polanski over de historische Dreyfuss-affaire. Maar Garrel kan meer dan goed acteren: L’homme fidèle is alweer zijn tweede film als regisseur. In deze speelfilm vol hommages aan de Nouvelle Vague plaatste hij Laetita Casta (zijn vrouw in het echte leven) tegenover de jonge ster Lily-Rose Depp (voor wie nooit naar de kapper gaat: de dochter van Johnny en Vanessa Paradis). En dat levert mooie spanningen op. Want hoofdpersonage Abel (Garrel) kan niet kiezen tussen deze heel verschillende vrouwen, die bovendien een geheime agenda lijken te hebben.

Vanaf 25 april in de bioscoop. Bekijk de trailer

nieuwe Franse bioscoopfilm met Laetitia Casta Laetitia Casta in L’homme infidèle

Le Jeu: onthullend vriendendiner

In deze Franse bewerking van een hit-komedie uit Italië speelt een groepje vrienden een gevaarlijk spel. Tijdens een diner legt iedereen legt zijn telefoon op tafel en élk inkomend berichtje (facebook, sms, voicemail) wordt gedeeld met de groep. Uiteraard levert dat gênante situaties op. Vooral voor de aanwezige stellen. Want overspel en ondeugd in overvloed, zo blijkt al snel. Deze huit clos zorgt voor geestige én pittige momenten, met verhitte, typisch Franse discussies die doen denken aan de film Le Prénom.

Vanaf 25 april in de bioscoop. Bekijk de trailer

nieuwe Franse bioscoopfilm Le Jeu

WINACTIE!

We mogen voor deze beide films elk 3×2 filmkaartjes verloten. Kans maken? Stuur tot uiterlijk vrijdag 26 april 12.00 uur een mail naar [email protected] of vertel in een reactie onder de Facebook-post naar welke film je wilt gaan (Le Jeu of L’homme fidèle) én met wie.

NASCHRIFT 26/4 – Dit zijn de winnaars van de filmkaartjes:

l’Homme fidèle (3×2 kaartjes): Edith van  Beurden (via Facebook), Cornelien Prinsen (via FB) en Margot van Velden (per e-mail)

Le Jeu (3×2 kaartjes): Imke van Weltum (per e-mail), Astrid Vendrig (via FB) en Mara Jongma (via FB).

Van harte gefeliciteerd, de kaarten komen zsm julie kant op!

LEES OOK:
10 Franse films die je gezien wilt hebben in 2019
Franse filmhit Le Grand Bain in de bioscoop

Beeld: L’Homme fidèle CC-Shanna Besson/Why Not Productions & Publicy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *