frankrijk.nl

Trendy vissershuisjes in Bretonse oesterbaai

Mensen die van oesters houden worden héél erg blij van deze vakantiehuisjes in Noord-Bretagne. ‘Les petites maisons arin’ liggen direct naast een oesterkwekerij met een superleuke oesterbar die uitkijkt op de baai van Paimpol.

Wat een plek. Deze eeuwenoude vissershuisjes staan op het puntje van het schiereiland van Kerarzic, in de prachtige baai van Paimpol. Op oude ansichtkaarten zijn hun koddige silhouet en lage schoorstenen al te herkennen. Nu zijn ze met zorg gerenoveerd door de familie van oesterkwekers, die hier al generaties woont.

De zee tot in de woonkamer

Eentje heet dan ook Ty Mam Goz wat letterlijk: ‘het huisje van oma’ betekent in het Bretons. Je mond valt open in de woonkamer van deze gîte voor 4 personen: dat uitzicht! Vanaf de kussens in de vensterbank kun je je verwonderen over het steeds veranderende landschap. Tussen eb en vloed zit hier soms 12 meter.

Bretagne vakantiehuis visserhuisje aan zee

Tuin op het zuiden

De andere 2 gîtes, Ty Roz (het ‘roze huisje’)  en Petit Ours (een knus huisje voor 2 personen), kijken uit op de tuin, waaraan elk huisje heeft een eigen terras heeft. Heerlijk plekje uit de wind en vol op het zuiden, tussen lavendel, agapanthus en palmboompjes.

Bretagne vakantiehuis visserhuisje aan zee

Parijse woonmerken

De vakantiewoningen zijn ingericht door eigenaresse Soizic, een echte Bretonse, maar met de smaak van een Parisienne. Mooie spullen dus! Plaids, kussen en beddengoed van stijlvolle Franse woonmerken als Caravane en Maison de Vacances. Trendy rotanmeubels, leuke gevlochten stoeltjes van kastanjehout en designlampjes van een lokale designer naast het bed.

mooi modern vakantiehuis aan kust Bretagne

Côtes d’Armor: veel moois in de omgeving

Soizic kan je leuke tips geven voor woonwinkeltjes en andere adressen in Paimpol. En er is nog veel meer moois in de buurt. Zoals de abdij van Beauport, die je al vanuit de tuin kunt zien liggen. De wandelpaden langs de kust. De vele prachtige stranden in de buurt. En al die vergezichten op zee. Dit zijn foto’s ZONDER filter. Dan weet je toch genoeg?

Les petites maisons arin, vanaf €70/nacht (2 pers.huisje), €80-€100/nacht (4 pers huisjes). Of vanaf €490-€840/week. Meer informatie: www.lespetitesmaisonsarin.fr

Bretagne vakantiehuis Baai van Piampol Côtes d'Armor

vakantiehuis Bretgne eoesterbar Bar à huîtres

PLUS+
– Zo leuk aankomen hier: eerst kom je langs velden vol hortensia (van een kweker) en daarna rijd je langs de oesterkwekerij om de vakantiehuisje te bereiken. Hoe typisch Bretons wil je het hebben?
– De oesterbar die de familie opent in voorjaar en zomer is geweldig. Met uitzicht op de eilandjes in de baai: je voelt je er aan de andere kant van de wereld!

vakantiehuis Bretagne hip design oesters

– Je kunt ook oesters en andere zeespecialiteiten kopen in het winkeltje van de oesterkwekerij en die opeten in je vakantiehuis!
– Het zijn vakantiehuisjes met een mooie én functionele inrichting: moderne badkamers, open keukens en houtkachels.

vakantiehuizen aan zee Bretagne baai van Paimpol

trendy design in Bretonse visserhuisjes

oesterbar bij vakantiehuizen aan zee

trendy vissershuisjes Bretagne aan zee

LEES OOK:
Spectaculair filmpje van Bretagne
15 dingen waaraan je een Bretonse kunt herkennen

Beeld: CC/Frédéric Baron en Soizic Arin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *