frankrijk.nl

7 bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon

De kustlijn van de Languedoc-Roussillon, het huidige Occitanië, is meer dan 200 km lang. Met in alle 28 badplaatsen weer andere mooie kreekjes en baaien. Dit zijn onze 7 favoriete stranden van Montpellier tot de grens met Spanje.

1. Stranden in de baai van Paulilles, voor natuurliefhebbers

Deze brede baai is een prachtig stukje kust en onderdeel van de Côte Vermeille, die zich uitstrekt van Cerbère tot aan Collioure. Beschut door de berg Albères vind je er drie inhammen tussen leistenen rotswanden met zalig kleine kiezelstrandjes: Plage de Bernardi, Plage de Paulilles en Plage del Forat. Verwacht geen strandtenten, ligbedden of lawaaiige skiscooters. De baai van Paulilles is beschermd natuurgebied.

Paulilles-CC-Thierry-llansades

2. Leucate Plage, bedenk waar je je baddoek neerlegt!

Ten zuiden van La Franqui strekt de kust zich uit over een soort landtong tussen zee en meer. Hier zijn de goudmijntjes van Leucate Plage, met zalig fijn zand. Al naar gelang je wensen kun je neerstrijken bij La Plagette, het kleine, door rotsen beschutte strand het dichtst bij de badplaats. Of je gaat into-the-wild en kiest voor Mouret. Voor een stranddag met het hele gezin kun je je het beste nestelen bij Leucate Plage of het nog zuidelijker gelegen Plage Aqualand. Behalve wat strandtenten vind je hier ook speeltoestellen en kun je SUP-boarden, wake- en kitemateriaal huren of les nemen. Voor naturisten is er een 1,5 km vrije zone net boven de stranden van Port Leucate.

Leucate - Leucate-plageDe falaises van Leucate

3. Coussoules bij La Franqui, voor watersporters

La Franqui is de oudste badplaats aan de kust van Languedoc. Een leuk authentiek dorp genesteld in een dennenbos. Strandzeilers en (kite)-surfers gaan hier helemaal los op het 8 km-lange en ongelooflijke brede ongerepte zandstrand Coussoules. Volgens de statistieken van Météo France kun je hier rekenen op 300 dagen wind per jaar, vandaar dat hier jaarlijks het mega-watersport evenement Mondial du Vent plaatsvindt.

La Franqui, mooiste stranden van de Languedoc-Rousillon

Lees hier ook over 3 bijzondere hotels aan de kust van de Languedoc

4. Plage d’Espiguette bij Le Grau du Roi/Port Camargue, woestijn in de Camargue

Hou je van puur, ongerept en uitgestrekt dan is Espiguette het strand waar je moet zijn. Ten zuiden van Port Camargue en Le Grau du Roi vind je de bijna woestijnachtige kustlijn van 18 kilometer lang en soms wel 700 meter breed. Logisch dat dit deel een beschermd natuurgebied is. Er is een deel gereserveerd voor naturisten.

Plage de l-Espiguette∏A. Cougnenc

5. Plage de Maguelone bij Villeneuve-lès-Maguelones, dicht bij Montpellier

Het voelt als een oase tussen de drukke stranden van de volgebouwde badplaatsen Palavas en Carnon. Het strand van Maguelones is smal maar tamelijk lang (9 km) en vrij populair bij de homoscène en naturisten. Als je een tripje Montpellier hebt gepland is dit een makkelijk te bereiken spot voor een dagje Middellandse Zee. Een mooi ritje ook langs o.a. het Rhône-kanaal van Sète, en de plassen van Arnel en Vic, met flamingo’s, reigers en nog 250 andere vogelsoorten. Het authentieke stadje Villeneuve-lès-Maguelone zelf is ook een bezoekje waard.

Plage Maguelone

6. Torreilles Plage, ongerept en authentiek

Torreilles is waarschijnlijk de meest natuurlijke en authentieke badplaats die je in deze regio kunt vinden. Met een lang ongerept zandstrand van 4 kilometer vastgeplakt aan een zalig oud dorpje met Catalaanse oorsprong, kun je hier het zonnebaden heel leuk combineren met het slenteren door kleine straatjes, bezoeken van de lokale markt en een aperitief op een terras onder majestueuze platanen. Wij zeggen: plan maar in als stranddaguitstapje!

Torreilles strand

7. Portiragnes Plage, honden toegestaan

Kalm water en een mooi fijn zandstrand, gescheiden van de bebouwing door een begroeide duinstrook. Dierenliefhebbers roemen Portiragnes Plage omdat er hier ook ’s zomers een hondvriendelijke zone is. En vliegeraars komen van heinde en verre tijdens het Festival du Vent in september. Maar niet alleen de kustlijn loont de moeite. Ook het charmante dorpje, verleidelijk gelegen tussen de oevers van het Canal du Midi en de vele wijngaarden rondom, is een bezoek waard.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Vequito ⛰? (@vequito_) le

Meer informatie over de stranden en badplaatsen van Languedoc-Roussillon in de nieuwe regio Occitanie-Sud de France.

LEES OOK:

Ile de la lagune: boetiekhotel op een mini eilandje voor de kust
Biquet Plage, de leukste strandtent van Zuid-Frankrijk
Hippe strandtenten aan de kust van Languedoc-Roussillon

Tekst: Josee Schouten Beeld: Espiguette CC/A.Cougnenc, Portiragnes CC/Laetitia & Christopbe Beauducel, Paulilles CC/Thierry Llansades, La Franqui, Torreilles Plage, Leucate – CC/Paul Palau, overig Sud de France, CC/Camilo G R (Magelone)

Eén reactie op “7 bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon”

  1. Brigitte de boer schreef:

    Leuke info mbt hippe strandtenten montpellier