frankrijk.nl

Glamping bij de Mont Saint-Michel

Eens in je leven wil je het beroemde kloostereiland in het echt gezien hebben, toch? Mont Saint-Michel is gewoon heel bijzonder. Zo’n mooie plek dat je er het liefste wat langer in de buurt verblijft.

De Mont Saint-Michel is er de afgelopen jaren alleen maar mooier op geworden. Vroeger stonden de touringcars en auto’s tot aan de rand van het eiland, op een grote lelijke parkeerplaats vlak voor de toegangspoort. Maar een paar jaar geleden kwam er een nieuwe toegangsweg en alle auto’s en bussen blijven nu keurig uit zicht. Je kunt de brug nu met een pendelbusje of te voet afleggen. Door deze en andere wijzigingen heeft de Mont Saint-Michel weer zijn oorspronkelijke eilandgevoel teruggekregen: tijdens springvloed staat ook de toegangsweg weer helemaal onderwater!

Kamperen bij de Mont Saint-Michel

Het eiland is en blijft een magische plek om rond te lopen. Zwermen kraaien op de muren. De oude stenen muren, trappen en doorgangen, de taveernes in de winkelstraat. Omhoog klimmen en de abdij bezoeken (indrukwekkend!), omelet eten bij Mère Poulard (beetje duur, maar ach, het is een instituut). En vooral debiel veel foto’s schieten, want jee, wat is het er mooi! Het liefste kom je volgende ochtend vroeg nog eens terug.

Mont Saint-Michel

Bij ander licht. En dan nog eens de avond erna, bij zonsondergang… Afijn, dicht in de buurt van de Mont Saint-Michel logeren lijkt ons een geweldige luxe. Er zijn een paar hotelletjes op het eiland zelf, dat is waar. Romantisch voor een bezoek met z’n tweetjes. Maar ze zijn vrij duur voor wat je krijgt en met kinderen erbij is een camping wel zo handig.

Mont-Saint Michel

Natuurcamping met zwembad

Op een halfuurtje rijden van de Mont Saint-Michel ligt een camping die niet veel soeps was, totdat Huttopia hem vorig jaar heeft overgenomen. Deze Franse keten van duurzame campings heeft er flink de bezem doorgehaald en is bezig aan goed uitziende houten faciliteiten en een overdekt zwembad. Vanaf komende mei kun je ook overnachten in leuke glamping-accommodaties, zoals houten chalets, mobilhomes en mooie safaritenten.

Tochten langs de baai van Mont Saint-Michel

Deze camping, die Huttopia Baie du Mont Saint-Michel heet, ligt rond een klein meertje, dus het kampeerterrein ziet er heel natuurlijk uit. Je kunt op de camping bovendien elektrische fietsen huren. Voor mooie tochten langs de Baai van Mont-Saint-Michel, die nog meer te bieden heeft dan alleen de mooie abdij. Zoals mooie bezoektuinen, leuke haventjes (mosselen en oesters!) en mooie natuur (zoals de pré salés, kwelders ofwel zoutweides vol grazende schapen).

Camping Huttopia Baie du Mont Saint-Michel, geopend van 16 mei t/m 29 september, huuraccommodaties vanaf €42/nacht, meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *