frankrijk.nl

Glamping bij de Mont Saint-Michel

Eens in je leven wil je het beroemde kloostereiland gezien hebben, toch? Mont Saint-Michel is gewoon heel bijzonder. Het is zelfs zo’n mooie plek dat je er het liefste wat langer in de buurt verblijft. 

De Mont Saint-Michel is er de afgelopen jaren alleen maar mooier op geworden. Vroeger stonden de touringcars en auto’s tot aan de rand van het eiland, op een grote lelijke parkeerplaats vlak voor de poort. Maar een paar jaar geleden kwam er een nieuwe brug en alle auto’s en bussen blijven nu keurig uit zicht op het vasteland. Het laatste stuk kun je tegenwoordig alleen nog te voet of met een gratis pendelbusje afleggen. Door deze en andere wijzigingen heeft de Mont Saint-Michel weer het oorspronkelijke eilandgevoel teruggekregen: tijdens springvloed staat ook de toegangsweg weer helemaal onderwater!

Kamperen bij de Mont Saint-Michel

Het eiland is en blijft een magische plek om rond te lopen. De oude stenen muren, trappen en doorgangen, de taveernes in de winkelstraat. Je ziet zwermen kraaien op de muren. De zee overal rondom. Hier rondlopen is echt een tijdreisje maken naar de middeleeuwen. Na de klim kom je uit bij de abdij die erg indrukwekkend is en op de terugweg kun je een omelet eten bij Mère Poulard (niet goedkoop maar als waar instituut wel erg leuk!). En je wilt hier vooral debiel veel foto’s schieten, want jee, wat is het er mooi! De schaduwen. De doorkijkjes. Dat licht.

Mont Saint-Michel

Het liefste zou je de volgende ochtend vroeg nog eens terugkomen. Om het silhouet in andere kleuren te zien. Bij een ander getij. En dan nog eens de avond erna, bij zonsondergang…!Afijn, dicht in de buurt van de Mont Saint-Michel logeren lijkt ons een geweldige luxe. Er zijn een paar hotelletjes op het eiland zelf, dat is waar. Romantisch voor een bezoek met z’n tweetjes. Maar ze zijn vrij duur voor wat je krijgt en met kinderen erbij is een camping wel zo handig.

Mont-Saint Michel

Natuurcamping met zwembad

Op een halfuurtje rijden van de Mont Saint-Michel ligt een camping die eerder niet veel soeps was, totdat Huttopia hem vorig jaar heeft overgenomen. Deze Franse keten van duurzame campings heeft er al flink de bezem doorgehaald en is bezig aan goed uitziende houten faciliteiten en een overdekt zwembad. Vanaf komende mei kun je ook overnachten in leuke glamping-accommodaties, zoals houten chalets, mobilhomes en mooie safaritenten.

Tochten langs de baai van Mont Saint-Michel

Huttopia Baie du Mont Saint-Michel ligt rond een klein meertje, dus het kampeerterrein ziet er heel natuurlijk uit. En erg handig: je kunt op de camping elektrische fietsen huren, voor tochten langs de Baai van Mont-Saint-Michel. De baai (beschermd door Unesco!) biedt namelijk meer moois dan alleen de abdij en je profiteert er zowel van Normandië (noordoosten) als van Bretagne (westkant). Zo ligt het Bretonse mossel- en oesterstadje Cancale vlakbij. En ook Granville in Normandië, aan de overkant van de baai, is een gezellig stadje. Vanaf juni 2019 vieren ze daar (en op de landingsstranden) 75 jaar D-Day. Verder kun je fietsen over La Route de la Baie, langs de pré salés (kwelders ofwel zoutweides) vol grazende schapen. Of bij laagtij wandelingen maken door de baai…  Kortom, er is verrassend veel moois in de omgeving van het bekendste monument van Frankrijk, die je écht eens van dichtbij gezien wilt hebben!

Camping Huttopia Baie du Mont Saint-Michel, geopend van 16 mei t/m 29 september, huuraccommodaties vanaf €42/nacht, meer informatie.

LEES OOK:
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht
De mooiste plekken van de Calvados
Kamperen op de eilanden voor de Franse westkust

Beeld: Huttopia, Pexels en CRT Bretagne/Pierre Torset (fietsers), openingsbeeld: Dan Wilding/UNPL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *