frankrijk.nl

Boomhuisjes bij Pont-Aven in Bretagne

Aan de rand van het beroemde kunstenaarsdorp Pont-Aven kun je logeren bij een bijzonder vakantieadres: La Carri’Air. In een vroegere steengroeve staan 3 lodges hoog tussen de bomen. Avontuurlijker dan een hotelkamer en luxer dan een boomhut.

Oh jaaa zeg. Doe ons een glaasje rosé op dat leuke terras tussen de bladeren. Ziet eruit als een instant-zen-plekje! In de verte kun je daken van het schilderachtige Pont-Aven al zien liggen. En onder je, in de tuin van 2 hectare, schijnen vaak reeën voorbij te huppelen. Kijk, dat noemen wij nou een relaxed vakantieadresje!

luxe boomhut lodge zuid-bretagne groot balkon

Natuur in een vroegere steengroeve

Valérie en Olivier, de Franse eigenaren van La Carri’air, wonen in een vroegere steengroeve. Die groeve is inmiddels weer met natuur overgroeid, maar de exotisch aandoende hoogteverschillen van het terrein zijn gebleven. In het hogere deel schuilen 3 luxe lodges tussen de bomen. En het lage deel van de tuin lijkt wel een park, met een grasveld, paadjes, een overdekte zomerkeuken en een jacuzzi.

luxe boomhut lodge zuid-bretagne

Luxe boomhutten op 11 meter hoogte

En wat een leuke huisjes! Boomhut klinkt eigenlijk te eenvoudig, lodges is waarschijnlijk beter. Vision’air (2 pers.) is superromantisch: met een queensize-bed en een hip bad met uitzicht (wiehoe!). Cachoti’air (2-4 pers.) is leuk voor gezinnen: de kids slapen op een knusse bovenverdieping. Lumin’air bestaat eigenlijk uit twee lodges (2 pers. en 3 pers.) met eigen badkamers en riante schuifpuien die uitkomen op hetzelfde grote balkon (hoe cool is dat?).

luxe boomhut lodge zuid-bretagne

Hijs op, dat ontbijtmandje

Elke ochtend hangt er een ontbijtje onder aan de trap. Verse fruitsalade, jus, yoghurt, door Valérie gebakken cake of crêpes, jam en natuurlijk knapperig stokbrood en croissantjes. Voor ’s avonds kun je ook diner-mandjes bestellen bij het echtpaar. Onder meer met verse fruits de mer. Dus een schaal met oesters, mosselen en zeekreeftjes. Zonsondergang. Wijntje erbij. Hoog in de bomen… Zie je het al voor je? Wij in ieder geval wel!

La Carri’air, vanaf €119 (2 pers.), €139 (5 pers. lodge) inclusief ontbijt. Diner-mandjes vanaf €22. Meer informatie: www.lacarriair.com

luxe boomhut lodge zuid-bretagne

PLUS+
– Kunstliefhebbers opgelet: deze locatie ligt op 5 minuten lopen van Pont-Aven, het pittoreske plaatsje (foto onder) waar veel bekende kunstenaars werkten. Er is een groot museum over de School van Pont-Aven (o.a. Gauguin). In Landernau (1 uur rijden) zit bovendien het Fonds Leclerc, een spectaculaire kunstcollectie die doet denken aan de Fondation Maeght in de Provence.

– De 3 lodges gaan echt op in het groen: 2 van de 3 hebben zelfs een grasdak.

– Te gek met kinderen: Aven Parc, een groot natuurspeelpark vlakbij, met boerderijdieren, een blotevoetenpad, een labyrint in een maïsveld en nog meer leuke activiteiten.

luxe boomhut lodge zuid-bretagne

– De eerste stranden liggen op een kwartiertje rijden en ook leuke steden van Finistère, zoals het ommuurde Concarneau en Quimper, zijn niet ver.

Pont-Avon riviermonding

Beeld: La Carri’Air en CRT Bretagne – CC/Amandine Picard, CC/Alexandre Lamoureaux (Pont-Aven)

LEES OOK:
Spectaculair filmpje van Bretagne
Fruits de mer van a tot z
Favoriete plekjes in Zuid-Bretagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *