frankrijk.nl

Kamperen met baby’s en peuters? 10 tips!

Toen Carole’s dochter Anouk nog maar 1 jaar oud was gingen ze kamperen in Frankrijk. Gelukkig had het gezin een busje, want jee, wat moesten er ineens veel dingen mee. Best een uitdaging, een kampeervakantie met hele jonge kinderen. Maar bij deze familiecamping in Zuid-Frankrijk is het prima te doen.

Als Carole nu terugdenkt aan hun kampeertrip, moet ze lachen. Hun busje zat bomvol met babyspullen. En eenmaal in Zuid-Frankrijk stoeide haar man Guido eindeloos met het opzetten van de tent, terwijl zij de baby moest verzorgen en hem niet kon helpen.

Carole op vakantie

Kamperen is op zich heerlijk: je leert makkelijk mensen kennen, bent lekker buiten en kunt volop genieten van de natuur. Maar kamperen met een baby of een peuter, hoe relaxed is dat? Geen zorgen, wij kennen een heel baby- en kindvriendelijke camping aan de Middellandse Zee: Domaine de la Dragonnière.

1. Geen zin in gedoe met de tent?

Op de meeste campings heb je tegenwoordig ook een groot aanbod aan huuraccommodaties. Zo staan bij La Dragonnière mobilhomes in allerlei soorten en prijsklassen. Maar zelfs als je toch besluit een staanplaats te huren voor de caravan of tent, dan hoef je bij La Dragonnière niet ’s nachts op de tast naar de sanitaire ruimtes met een kind onder je arm… Op deze camping heeft iedere staanplaats namelijk een eigen, verwarmde wasruimte met douche, wastafel en wc.

Dragonniere Zuid-Franse camping fijn met baby peuters

2. Babybedje, -badje en kinderstoel… hoe krijg je alles mee?

Het handigst is natuurlijk als alle benodigde babyspullen al ter plaatse beschikbaar zijn. Vraag na bij je camping of dat mogelijk is. In La Dragonnière kun je een babypakket huren met een kinderstoel, babybedje en -badje. In het laagseizoen is dit pakket zelfs gratis. Je kunt ook beddengoed en handdoeken huren, scheelt ook een hoop bagage. Bij de Luxe accommodaties is dat allemaal inbegrepen in de prijs. Verder hebben de meeste campings ook wasmachines waar je vieze slabbetjes en babykleertjes snel kunt wassen.

3. Geen zin in een lange autorit met een baby of peuter?

Als jouw camping babyspullen en beddengoed beschikbaar heeft, hoef je een stuk minder mee te nemen. En dan kun je eventueel gaan vliegen, dat scheelt veel reistijd. In minder dan 2 uur vliegen ben je al in Zuid-Frankrijk. Camping La Dragonnière ligt vlak bij de luchthaven van Béziers, met een rechtstreekse verbinding vanaf luchthaven Brussel Charleroi met Ryanair. Vanuit Nederland vlieg je makkelijker op Toulouse of Montpellier (1u50). Vlieg je op Béziers, dan is de transfer naar de camping gratis en vanaf Montpellier krijg je korting op de transfer.

kamperen-baby-vakantie-kindje-op-strand

4. Wat kun je op een camping doen met baby’s en peuters?

Let op dat je camping bij voorkeur een verwarmd binnenbad heeft, dat is ideaal met baby’s. La Dragonnière heeft er eentje van 28 graden. Verder beginnen de animatieprogamma’s meestal pas vanaf 2 jaar, bij La Dragonnière heb je vanaf die leeftijd een ouder-kindprogramma. Samen met mama of papa kunnen de 2- tot 5-jarigen gratis deelnemen aan speeluren of peutergymlessen. Crèche Les Pitchouns past (tegen betaling) op kinderen tot 5 jaar, en voor de wat oudere kinderen is er de Sunny Club, met als hoogtepunt de zeer geliefde mascotte Sunny (maar let op, concurrentiegevaar: als die grote knuffel voorbij komt op de camping, word je als ouder even compleet onzichtbaar!).

5. Even rustig op het strand zitten

Voor baby’s en kinderen is een strandvakantie geweldig: lekker in het zand of in de branding spelen en zandkastelen bouwen. Voor ouders is het strand ook heerlijk, maar het is wel opletten geblazen bij de zee. Daar heeft La Dragonnière wat op gevonden: het beste van strand en zwembad zijn gecombineerd in een aangelegde lagune. Op het vlak aflopende zandstrand staan leuke hutjes en speelplekken, en het water heeft een diepte van maximaal 1,20 meter. Er is ook een verwarmd zwembad met kinderbadje, onder toezicht van een badmeester. Ontspannen liggen gegarandeerd!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

6. Een uurtje me-time

Op steeds meer campings in Frankrijk vind je wellnessfaciliteiten. Bij La Dragonnière hebben ze extra aan de ouders gedacht: als je daar een schoonheidsbehandeling of massage boekt, krijg je een uur gratis kinderopvang. Zo kun je met een gerust hart wat tijd voor jezelf inboeken.

7. Geen zin om te koken?

De meeste Franse vakantieadresjes beschikken over eetgelegenheden, da’s soms ook wel even fijn als je de hele dag druk bent met kleine kinderen. Bij La Dragonnière vind je meerdere restaurants, waarvan eentje direct naast de speeltuin! Goed om te weten: op deze camping kun je een halfpensionverblijf boeken en kleintjes tot 3 jaar eten gratis mee.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

8. Camping met animatie: geeft dat geen herrie?

Als je mobilhome dicht bij het zwembad of de speeltuin ligt, hoef je niet lang te lopen, maarrr… die plekken zijn over het algemeen ook het drukste. En daar zit je met alle gebroken nachten waarschijnlijk niet echt op te wachten. Bij La Dragonnière is het Quartier Espagnac ideaal voor een rustige vakantie.

9. Opa en oma meenemen?

Yep, prima idee om opa en oma op vakantie mee te nemen! Dan kunnen papa en mama ook wat rustmomenten meepikken. Om te zorgen dat je niet op elkaars lip zit, kun je bij La Dragonnière twee gekoppelde mobilhomes boeken. Iedere mobilhome heeft een eigen slaap- en badkamer, de keuken en het terras deel je: ideaal!

10. Geen spraakverwarringen

Niet iedereen spreekt vloeiend Frans, en als je specifieke vragen hebt over de kinderen of babyspullen is dat sowieso niet makkelijk in een vreemde taal. Fijn om te weten: de meeste receptieleden en animatoren van La Dragonnière spreken ook Engels en soms zelfs Nederlands. Gelukkig hebben kinderen vaak geen last van een taalbarrière en spelen ze er met internationale vriendjes op los!

Lees hier meer over camping Sunêlia Domaine de la Dragonnière.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

LEES OOK:
Kindvriendelijk campingdorp in Zuid-Frankrijk

Tekst: Ulrike Grafberger Vertaling: Myrthe Galle Foto’s: La Dragonnière, Ulrike Grafberger en Carole Gölitz, opening Pexels. Dit artikel is geschreven in samenwerking met La Dragonnière. Hoofbeeld: Lubomirkin-UNPL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button