frankrijk.nl

Glamping op een paardenboerderij

In een prachtig groen deel van de Lorraine is het historische Domaine du Cloître Saint-Christophe een wel heel bijzondere kampeerlocatie van Het Boerenbed. Hier vind je namelijk niet alleen de stoere safaritenten maar bevind je je tevens op een paardenfokkerij.

Alle locaties van Het BoerenBed, bekend van glamping op boerendomeinen, in Frankrijk zijn een feestje voor kinderen. Een vakantie in de mooie canvastenten die staan opgesteld bij boerderijen betekent namelijk de hele dag buiten spelen en rondhangen tussen de dieren. Vaak zijn dat koeien, schapen of geiten, maar deze locatie doet daar nog een schepje bovenop. Bij Le Domaine du Cloître Saint-Christophe in de Lorraine lopen namelijk zwarte raspaarden rond!

Glamping met paarden in Vogezen

Raspaarden en lespaardjes

Deze paardenfokkerij in een middeleeuws klooster vlak bij de oevers van de Meuse, wordt beheerd door het Nederlandse echtpaar, Sabine en Pieter Priester. Behalve paarden (en dus veulens!) zijn er ook katten, honden, kippen en kleine ezels. En dan hebben we het nog niet eens over de herten die je tegenkomt in de bossen die vlak naast de boerderij beginnen. Voor kleine en grote gasten zijn er een aantal paarden die worden ingezet voor paardrijlessen. Ben je al gevorderd, opteer dan voor een buitenrit. Eigen paard mee? Ja hoor, dat kan, hij wordt hier als VIP behandeld!

Domaine-Saint-Cristophe-Voge

Oud klooster als kloppend hart

Bij het hoofdgebouw vind je ook enkele gastenkamers en Sabien en Pieter organiseren binnen of buiten regelmatig een table d’hôtes. Tot enkele jaren geleden was dit deel een oude schuur, de thuisbasis van de paarden! Het heeft dan ook behoorlijk wat werk gekost om deze ruimte te realiseren: er zijn meerdere ramen en deuren in de stal gemaakt maar de mooie oude deuren van het klooster zijn bewaard gebleven, je kunt ze nog steeds aan de buitenkant zien. De voorgerechten  en desserts worden aan tafel geserveerd en de hoofdgerechten mogen een buffet à volonté, dus zoveel als je wilt! Voor de kinderen zijn er bordspelletjes, kleurboeken en kinderstoelen.

Boerenbed-St.Christophe-Vogezen

Tent met een douche

De canvastenten bij Le Domaine du Cloître Saint-Christophe zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Deze Heerenboer-tenten hebben echte bedden, een wc, een keuken en houtkachel en een voortent met hangmat, zodat je buiten in de schaduw kunt zitten, PLUS een eigen badkamer in de tent! Net als bij de andere Boerenbed-boerderijen in Frankrijk hebben de tenten ook hier geen elektriciteit, dus ’s avonds verlicht je de ruimtes met kaarsen en olielampen. En dat past toch helemaal bij deze leuke countrystyle-setting?

Domaine du Cloître Saint Christophe, 6-pers. tent vanaf €799/week in de meivakantie tot €1.199/week hoogseizoen. Ook verblijf van 3 of 4 nachten mogelijk. Meer info en prijzen.

2-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

PLUS+
– Het domein ligt mooi afgelegen op een berg omringd door bos, ideaal voor lange wandelingen. Een uitstapje naar de Butte de Montsec op 5 km afstand is zeker de moeite waard! Vanaf dat punt heb je een prachtig 360 graden panoramisch uitzicht. Je kunt ook voor kiezen voor een fietstocht. Zo reden wij hier het fietsrondje Parc naturel régional de Lorraine (40km) en ligt Saint-Mihiel aan de Maasfietsroute.  Tot slot ligt Lac de Madine op  een kwartier minuten rijden van de boerderij. Daar kun je zwemmen, zeilen, surfen en roeien.
– Honden zijn welkom.
– De tenten staan onder de bomen, dus houdt in voor- en naseizoen rekening met ochtenddauw en gevallen bladeren. Maar ’s zomers ben je blij met de schaduwplekken : -)
– Heb je niet zo veel met paarden? Er zijn ook andere Boerenbed-locaties in Frankrijk! Zie hier een overzicht van alle locaties (ja zelfs op Corsica!)

3-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

LEES OOK:
Nostalgische tentvakanties bij de boer
Lodgetenten op een boerderij in Bretagne
Insidertip: het nog redelijk onbekende natuurpark van de Lorraine

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Domaine du Cloître Saint-Christophe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *