frankrijk.nl

Domaine Bonneblond, vakantie op een boerderij in de Auvergne

Wuivende graanvelden, onvergetelijke sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep. Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland letterlijk tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in de Bocage Bourbonnais, met een kleine camping, gîtes, B&B-familiekamers, safaritenten en zelfs een luxe boomhut.

Een landgoed van bijna 70 hectare in een van de puurste delen van het Franse platteland: wow, hoeveel rust en ruimte wil je hebben? Willem en Helen beheren nu 5 jaar het gezellige Domaine Bonneblond, in de Bocage Bourbonnais, in het noorden van de Auvergne, waar ze gasten ontvangen in verschillende soorten accommodaties.

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Gîtes, B&B en camping op het platteland

In de vroegere geitenstallen zijn er knusse appartementen, die ook fungeren als B&B-kamers (voor 2-4 pers.). In de oude boerderij is er een groot vakantiehuis voor families en groepen (14-20 pers.). En een deel van het landgoed is gereserveerd voor de camping met 20 ruime vrije standplaatsen.

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Glamping: safaritenten en een boomhut

Rond het vis- en zwemmeer op het landgoed staan bovendien 8 luxe safaritenten van Het Betere Boerenbed (lees hier een eerder artikel over dit sympathieke glampingconcept). En de laatste aanwinst van Bonneblond: boomhuis De Ransuil (4 pers.) Mooi gemaakt, dit huisje aan de rand van het bos! Je slaapt op meters boven de grond en de hut is letterlijk om een boomstam heen gebouwd. Lekker terras en binnen een houtkacheltje.

boomhut glamping Auvergne

Tussen graanvelden of zonnebloemen

Zo veel verschillende accommodaties op één vakantiedomein, dat is hard werken, zeker als je ziet met hoeveel zorg en enthousiasme Willem en Helen ontvangen. Voor het boerderijwerk hebben ze dan ook hulp ingeroepen. Een boer uit de buurt beheert voor hen de uitgestrekte landerijen. Hij zaait en oogst de gewassen en houdt daarbij rekening met het mooiste uitzicht voor de gasten. Zo staat er het ene jaar golvend graan, het volgende jaar een vrolijke zee van zonnebloemen. 

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Verse croissantjes, gezellige diners

Maar dan nog blijft het indrukwekkend om te zien hoe het stel dit domein runt! Willem en Helen zorgen dagelijks voor vers brood (baguette, croissants of zelfs een verzorgde ontbijtmand). Helen kookt bovendien heerlijk en verzorgt regelmatig een tables d’hôtes, een aanschuifdiner – zelfs glutenvrij of vegetarisch als gewenst. En in de zomermaanden is er een pizza-avond, waarbij gasten zelf hun pizza kunnen samenstellen en afbakken in de houtgestookte pizzaoven. C’est la fête!

Prijzen: gîtes (2 pers.) vanaf €93,50/nacht, vakantiehuis (12 pers.) vanaf €1.498/week, boomhuis (4 pers.) vanaf €265/2 nachten, B&B familiekamers vanaf €104,50. Meer informatie: www.bonneblond.nl

PLUS+
– Op slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht.
– Boerderijdieren (paarden, kippen, knuffelvarkens), veel speelplekken voor kinderen (trampoline, klimrekken, speelzolder, tafelvoetbal, klein zwembad), en zelfs een vuurplaats, voor een kampvuur ’s avonds!
– Spectaculaire sterrenhemels in dit mooie rustieke gebied met vrijwel geen lichtvervuiling. En wilde dieren tot aan de voordeur, uilen, hertjes en meer!
– Je kunt leuke wandelingen en fietstochten maken in de omgeving, de Bocage Bourbonnais is prachtig,  en samen met 5 andere Nederlandse eigenaren van B&B’s en gîtes in de omgeving biedt Domaine Bonneblond ook een meerdaags fiets- en wandelarrangement: Het Franse Pad.

kleinschalig vakantiedomein Bonneblond

LEES OOK:
Bijzondere plekken in de Auvergne

Reacties zijn gesloten.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste weetjes, nieuwste adresjes en insidertips voor Frankrijk? Meld je dan aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je nu in!