frankrijk.nl

Cool countryside: hippe gîtes in de Dordogne

Eeuwenoude boerenhuisjes met stoer industrieel design. Bij Au Perier zie je dat een vakantie op het Franse platteland echt niet gezapig hoeft te zijn. Annemieke en Nick maakten van hun ‘mini-dorpje’ een relaxed en stijlvol vakantieadres. Met 3 gîtes en een zwembad.

Eigenlijk is het een boerderij met diverse bijgebouwen. Zoals het huisje waar de knecht woonde met zijn gezin. De vroegere geitenstal. En de droogoven voor pruimen. Maar omdat al deze gebouwen zo knus rond een pleintje staan, noemen Annemieke en Nick hun vakantiedomein het liefste een klein ‘dorpje’. Mét een eigen Salle des fêtes ;- ).

vakantiehuizen design Dordogne

Industrieel design

Au Perier heeft inderdaad de romantiek van een oud gehuchtje. Met al die 18e-eeuwse gevels. Maar eenmaal binnen in de gîtes ontdek je een moderne, minimalistische en industriële stijl. Met inox keukens, betonnen vloeren, robuuste fabriekslampen en grijze loungebanken. Mooie slaapkamers ook, waar de natuurstenen muren zichtbaar zijn, en een eigen badjas en zachte handdoeken klaarliggen.

vakantiehuis in de Dordogne Au Perier

Groente en kruiden halen in de moestuin

In de keukens van de vakantiehuisjes kun je zien dat Annemieke eerder eigenaresse was van een restaurant in Amsterdam. Goede pannen, echte koksmessen, een kleine keukenmachine. En zelfs een oestermes, want die zijn te koop op de markt van Issigeac. Kookliefhebbers worden hier dus helemaal gelukkig. Ook omdat gasten zelf groente en fruit mogen uitzoeken in de kleine moestuin. Vol blozende tomaten, courgettes, aubergines en meer.

hippe vakantiehuizen Dordogne keuken

Chillen bij het zwembad

Heerlijk die kalmte van het platteland, met uitzicht op de pruimen- en walnotenbomen van de buur-boer. In de tuin en rond het mooie donkere zwembad hoor je niets dan het vrolijke gezoem van bijen. Elke gîte heeft een privé-terras met barbecue en rond het ‘dorpsplein’ staan picknicktafels. Op maandag of dinsdag organiseert Annemieke bovendien een uitgebreid welkomstdiner, dat – heel sympa – is inbegrepen bij de huurprijs. Leuk dorpje dit!

Au Perier, prijzen vanaf €850/week gîtes (2 pers./45 m2), €1.150/week gîtes (4 pers./90 m2), €1.350/week gîtes (6 pers./130 m2). Inclusief welkomstdiner met wijn. Meer informatie: www.auperier.com

Au Perier vakantiedomein zwembad Dordogne

PLUS+
– Au Perier ligt in de buurt van prachtige bastidedorpen in de Dordogne en Lot-et-Garonne, zoals Villéreal (15 min.), Monpazier (20 min.) en Monflaquin.
– Ex-restauratrice Annemieke tipt gasten leuke eetadressen en restaurants in de buurt. Zoals het verstopte Michelin-restaurantje in het dichtstbijzijnde dorp of de geweldige kaaswinkel/wijnbar in Villeréal.

vakantiehuizen design Dordogne tables d'hotes

– Net als bij de vele leuke avondmarkten in de Dordogne heeft het welkomstdiner een ontspannen aanschuifprincipe: elke gast neemt bestek en borden mee uit zijn eigen gîte. Maar verder is het uitgebreide viergangendiner allesbehalve een picknick!
Nick, professioneel fotograaf, kan mooie portretten maken van jou (en je gezin) tijdens de vakantie. Super, als je er eindelijk eens uitgerust en bruin uitziet!

vakantiehuis platteland Dordogne Au Perier

hippe vakantiehuizen Dordogne

LEES OOK :
De 10 mooiste plekken in de Dordogne
Altijd feest: de avondmarkten in de Dordogne
15x waarom we de Lot-et-Garonne zo leuk vinden
Top 7 gezellige markten in het Zuidwesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *