frankrijk.nl

Win filmkaartjes voor Bon Dieu 2!

Vanaf 28 maart komt het vervolg op de succesfilm Bon Dieu! naar Nederland. De Franse huisvader Claude moet opnieuw zijn conservatieve denkbeelden bijstellen als zijn dochters plots willen emigreren. 

Vanaf volgende week draait het vervolg op de Franse komedie Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? in de Nederlandse bioscopen.  Deel één ging over een behoudende Fransman, Claude, wiens 4 dochters ieder trouwen met partners met een andere culturele achtergrond. De komedie was een groot succes in 2014, met meer dan 12 miljoen bezoekers in Frankrijk.

Bon Dieu! 2

Franse zelfspot

Het vervolg op deze film neemt opnieuw de traditionele houding van sommige katholieke Fransen op de hak. Claude (Christian Clavier) en zijn vrouw krijgen namelijk een nieuwe schok te verwerken: hun Arabische, Aziatische, Afrikaanse en Joodse schoonzonen besluiten te emigreren met hun gezin… en dus met Claudes dochters en kleinkinderen! Claude en Marie proberen hen van gedachten te doen veranderen, door te laten zien hoe prachtig Frankrijk wel niet is. De film kreeg 4 sterren van de krant Le Figaro.

Bon Dieu 2, vanaf 28 maart in de Nederlandse bioscoop, trailer

WINACTIE! 4x 2 filmkaartjes voor Bon Dieu 2

Kans maken op een set van 2 filmkaartjes voor deze komedie? Stuur een mailtje naar [email protected] o.v.v. Prijsvraag Bon Dieu, met je adres en antwoord op deze vraag: Wat is de naam van de Franse cultfilm uit 1978 over een hilarische Club Med-vakantie, waardoor Christian Clavier (de hoofdrolspeler van Bon Dieu) bekend werd?

Inzenden kan tot dinsdag 19 maart. De namen van de winnaars zetten we op 20 maart onder dit artikel! 

Redactie 20 maart: de prijswinnaars zijn Natasja Andringa, Ilona Nederlof, Marilyne Gougeon en Katell Blokhuis! Gefeliciteerd en veel kijkplezier!

LEES OOK:
10 Franse films die je wilt zien in 2019

Beeld: CC/Arnaud Borrel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *