frankrijk.nl

Romantische cottages in Bretagne

ZO leuk, deze vakantiehuisjes vlak bij de kust van Noord-Bretagne! Ze heten ‘Petites Maisons dans la Prairie’ en die naam hebben ze niet gestolen. Acht cottages met een hip interieur in een idyllische landelijke setting: wat een droomplekje…

Yes. Precies wat ik al jaren zoek! Een mooie plek om met meerdere gezinnen op vakantie te gaan, maar waar iedereen wel z’n eigen huisje kan huren. Ik ontdekte mijn nieuwe droombestemming toen ik in gesprek raakte met Liz Lamour (haar naam alleen al!). Deze charmante Ierse vrouw woont al jaren in Bretagne met haar Franse echtgenoot en vier kinderen. Vlak naast hun eigen boerderij staan 8 knusse cottages. Alle huisjes hebben vrij uitzicht op een weids veld met grazende koeien. Vandaar hun leuke naam: ‘De kleine huisjes op de prairie’, een knipoog naar de mythische tv-serie.

vakantiehuisjes en B&B in Bretagne hip design

Dicht bij Paimpol en de Roze Granietkust

Deze vakantiehuisjes staan dus midden in een rustgevende omgeving (je hoort er alleen vogels fluiten en af en toe een koe loeien), maar ze zijn ook maar 15 km verwijderd van de kust van Noord-Bretagne. Dicht bij het oergezellige Paimpol, het prachtige eiland Bréhat, de Roze Granietkust (45 min) en het authentieke haventje van Binic. Een ideale locatie dus voor én uitrusten én mooie dingen zien tijdens je vakantie.

vakantiehuisjes en B&B in Bretagne hip design

Gîtes of B&B-suites op het Bretonse platteland

De cottages zijn eeuwenoude boerenhuisjes die 19 jaar geleden nog compleet op invallen stonden. Liz en haar man ontfermden zich over de woningen en gaven ze een fris nieuw interieur. Met een leuke mix van oude brocante, modern design en originele vintage-meubels. Buiten het hoogseizoen zijn de huisjes ook beschikbaar als ruime B&B-suites, dus dit lijkt me ook een heerlijk adres voor een reis met z’n tweetjes. Want hoe romantisch is zo’n met klimop overgroeid huisje als uitvalsbasis voor het mooie Bretagne?

B&B vanaf €85/nacht (min. 2 nachten), gîtes vanaf €490/week (2 pers) en €525/week (4 pers). Ontbijtje voor de deur €10 p.p. Let op: dit is zo’n populair adresje dat je er snel bij moet zijn. Meer informatie: www.roselouisemarie.com.  

vakantiehuisjes en B&B in Bretagne hip design

PLUS+
– Er zijn hier 8 vakantiehuisjes/B&B-suites in verschillende maten (voor 2 tot 5 personen), dus zowel leuk voor stellen als voor (meerdere) gezinnen.
– Diverse huisjes hebben een privé-tuintje met een hek erom, dus geen stress over de kinderen.
– Op maar 3 km ligt de boerderij-herberg van de schoonzussen van Liz: met veel dieren, grote trampoline, poney-ritjes en een restaurant waar je de cider en het rundvlees van Corentin (de man van Liz) kunt proeven. Top met kinderen!
– In juli en augustus zijn de huisjes héél snel vol, dus vooral een adres voor het voor- en naseizoen!

vakantiehuisjes en B&B in Bretagne hip design

LEES OOK:
De mooiste landschappen van Bretagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *