frankrijk.nl

Tiny Houses in Frankrijk, hoe schattig!

De Tiny House-mode is niet meer te stuiten! Deze kleine – vaak mobiele – huisjes zijn niet meer het exclusieve domein van starters, wereldreizigers en less-is-more-liefhebbers. Je kunt ze nu zelfs als vakantiehuisje boeken, kijk maar!

Zelf kijk ik elke week met veel plezier naar het TV-programma Wereldreis op Wielen, waarin 4 Nederlandse stellen en gezinnen van Canada naar Argentinië reizen met hun o zo schattige tiny house als ultieme huisje-voor-onderweg. Deze vakantiehuisjes zijn meestal kleiner dan 46 m2 en sluiten aan bij een levensstijl van mensen die willen ‘ontspullen’, die een kleinere voetafdruk willen achterlaten en zelfvoorzienend willen zijn. Hoe klein ze ook zijn, tiny houses bieden alles wat je nodig hebt op vakantie: keuken(tje), slaapkamer(tje), badkamer(tje), ja, het zit er allemaal in!

Tiny houses op vakantie

Ander voordeel van de relatieve kleine ruimte én van het mobiele karakter: zo’n huisje is gemakkelijk neer te zetten op mooie plekjes in de natuur. Diverse slimme Fransen hebben dat al bedacht. Sterker nog: je kunt ze gewoon boeken via Booking.com! Zie hier wat voor schatjes we vonden:

Nord-Pas de Calais

La Tiny House de l’Aa

Slechts 4 uur rijden en je bent er al! Tiny House de l’Aa ligt in Nord-Pas-de-Calais, (lees hier de waarom Josee en Carole dit zo’n verrassend gebied vonden) in het plattelandsdorpje Bourthes, op 22 km van het o zo leuke Montreuil-sur-Mer en 35 km van de badplaats Le Touquet-Paris Plage. Die gloednieuwe huisje heeft 1 slaapkamer, een keukentje met oven, een badkamer en er is Wifi en een flatscreen-tv. Je kunt genieten van de tuin en voor het betere buitenleven is een barbecue aanwezig. Geschikt voor 2 personen, meer info & prijzen.

Normandië

Tiny House ‘Les Vallées’

In Saint-Quentin-sur-le-Homme, op een klein stukje rijden van de prachtige Mont-Saint Michel, vind je het charmante Tiny House ‘Les Vallées’. Het huisje is misschien niet groot, maar heeft alles wat je nodig hebt: een volledig uitgeruste keuken, een terras en een mooie tuin voor de natuurliefhebbers. Ideaal als je een weekend op het platteland wilt doorbrengen, maar niet het comfort van een echt huis wilt opgeven. Geschikt voor 2 personen + 1 kind, meer info & prijzen.

Tiny House Honfleur

Okée het is gen huisje op wielen, maar klein is ie zeker en kijk eens naar die locatie: in de mooie havenplaats Honfleur in Normandië, op een paar minuutjes lopen van de oude haven! Dit vakantiehuis heeft 2 slaapkamers, een badkamer en een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser en oven. Je kunt zelfs spreken van een living met zithoek en tv er is een wasmachine aanwezig. Oja, er is ook een eigen terras. Voor max. 4 personen, meer info & prijzen.

Bretagne

Tiny House aan de Bretonse kust

Hoe leuk is dit… een Tiny House aan het strand! Dit schatje ligt in het westen van Bretagne, tussen Roscoff en Morlaix. Het biedt 2 slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche. Wat wellicht even wennen is (maar wel ecologisch verantwoord!): het droogtoilet met houtsnippers. Ja, deze markeren we als onze favoriet, we zien onszelf al helemaal zitten op het terras! Mét barbecue trouwens! Maximaal 4 personen, meer info & prijzen.

Dordogne

Tiny House Lumen

In Riocaud – zo’n 30 km ten zuidwesten van Bergerac – ligt Tiny House Lumen, midden in een weelderige boomgaard. Eigenaar Jeremy bouwde het eigenhandig en je vindt er 1 slaapkamer, een keukentje en badkamer. Op het terras kun je genieten van de omgeving, die zich overigens ook goed leent voor fietstochten. Tip: je kunt met Transavia ook naar Bergerac vliegen, dus leuk idee voor een kort (voorjaars)tripje? Geschikt voor 2 personen, meer info & prijzen.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Booking.com

Eén reactie op “Tiny Houses in Frankrijk, hoe schattig!”

  1. Marjolein Jonker schreef:

    Tiny Houses zijn geen vakantiehuisjes, maar primaire volwaardige woningen op kleine schaal. Dat de recreatiebranche zo met ze wegloopt nu ze zo populair zijn is echt heel jammer, het is al niet makkelijk voor de mensen die in een Tiny House willen wonen om een plek te bemachtigen waar dat kan zonder dat er meer verwarring ontstaat of het nu om een woning gaat of een recreatiemiddel. Zie ook: http://www.tinyhousenederland.nl/stichting-tiny-house-nederland/tiny-houses-zijn-geen-recreatiewoningen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *