frankrijk.nl

Foto-expositie in Amsterdam: Imagine France by the Sea

Maia Flore, een Franse kunstfotografe, verraste 4 jaar geleden met haar artistieke foto’s van alle regio’s van Frankrijk. Onlangs creëerde ze een bijzondere film- en fotocollectie van 26 badplaatsen. Ajaccio, Bormes-les-Mimosas, Biarritz,  Saint-Tropez, Trouville en veel meer. Binnenkort te zien in Amsterdam! 

De Franse kustplaatsen zoals je ze niet eerder zag

Saint-Tropez vroeg in de ochtend. Een spiegel in het water bij Cassis. Een bunker verpakt in zilverpapier op het strand van Duinkerken… Op een andere manier naar bekende Franse badplaatsen kijken, dat was de opdracht van Atout France, het Frans bureau voor Toerisme, aan de kunstfotografe Maia Flore. ‘Imagine France by the sea‘ heet het project en Maia Flore weet met veel humor en fantasie de Franse stranden op een andere manier in het zonnetje te zetten. Met veel aandacht voor de landschappelijke en culturele rijkdom van de Franse kustlijn.

Maia Flore films Franse kustplaatsen Atout France

Gratis foto-expositie van Maia Flore in Amsterdam

Deze collectie is van 4 april tot 3 juni 2019 te zien in Amsterdam, in cultureel centrum en eetcafé Bombarie in Zeeburg (vanaf het CS makkelijk te bereiken met OV). Neem de tijd voor de 50 foto’s, 4 films en 26 mini-filmpjevan 25 seconden– waarvan hieronder al een kleine selectie. We waarschuwen je vooraf: als je die bekijkt krijg je inderdaad zin om je koffer te pakken..  dat mooie licht aan zee!

Imagine by the Sea

Imagine France by the Sea – 4 april tot 3 juni 2019
Bombarie
Rietlandpark 373
1019 EM Amsterdam
Toegang gratis

Nieuwsgierig naar Maia Flore’s vorige expositie met foto’s uit heel Frankrijk? Lees ons eerdere artikel over deze talentvolle fotografe

De calanques van Cassis bij Marseilles

Bormes-les-Mimosas aan de Côte d’Azur

Porto-Vecchio op Corsica

Pornic in Pays de la Loire

Le Lavandou aan de Côte d’Azur

Hier vind je de overige mini-films van Maia Flore.

LEES OOK:
Het fotoproject van Maia Flore
Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne
Top 10 mooiste stranden van Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Copyright beeld: ©Atout France/Maia Flore/AgenceVU’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button