frankrijk.nl

7 fijne Franse campings voor gezinnen

Een vakantiebestemming afstemmen op het hele gezin is soms nog een hele klus. Al die verschillenden voorkeuren. Mama wil naar het strand, papa wil mountainbiken en de kinderen willen een groot zwembad… Hoe moet dat nou?  Zie hier een lijstje met campings waar iedereen blij van wordt!

Camping Le Domaine de Gajan – Hérault (Occitanie)

Waterpret staat centraal op deze schaduwrijke camping in de Hérault, tussen Montpellier en Nîmes. Er is een groot zwembad met drie grote waterglijbanen en een pierenbadje voor de kleintjes. De diversiteit van de omgeving, tussen zee en bergen in, maakt bovendien dat je iedere dag iets anders kunt gaan doen. Een dag naar het strand in La Grande Motte, een bezoek aan mooie dorpjes in het achterland, zoals Saint-Guilhem-le-Désert, of kanoën en rotsklimmen in de Gard.

Camping Le Domaine de Gajan

Camping Les Lodges de Blois-Chambord – Loiredal (Centre-Val de Loire)

Deze kleinschalige familiecamping vlak bij Blois is een leuke uitvalsbasis om de kastelen van Chambord, Cheverny en Blois te bezoeken. Vanaf camping zijn er fietspaden naar de kastelen die allemaal op ongeveer 10 km liggen. Goed te doen dus op de fiets, ook met kinderen! Er is een klein overdekt zwembad op de camping en ’s zomers kun je ook afkoelen in de Grand Chambord, een prachtig natuurlijk zwembad op maar 500 meter afstand.

PLUS+ Kies uit bijzondere accommodaties, waaronder een huisje op het water of deze grappige tonnen.

Camping Les Lodges de Blois-Chambord

Camping La Venise Verte – Poitou (Nouvelle Aquitaine)

Deze camping ligt midden in het natuurgebied Marais Poitevin. Deze streek wordt ook wel ‘het Groene Venetië’ genoemd, wat ons betreft lijkt het ook erg op pittoresk Giethoorn . Kinderen vinden het prachtig om deze groene, waterrijke omgeving te verkennen per kano of met de fiets. Ook is er een moestuin op de camping aanwezig, waar de kids mee mogen helpen en proeven. De plek heeft bovendien veel lovende recensies (een 9,2 gemiddeld!).

PLUS+ Je kunt op de camping zelf kano’s en elektrische fietsen huren + Camping met Nederlandssprekend personeel!

flower-camping-marais-poitevin-collage

Camping Le Temps de Vivre – Dordogne

Deze knusse camping ligt in het hart van de Dordogne, met grotten, kastelen en andere mooie bezienswaardigheden in overvloed! Prachtige bezoektuinen in de buurt ook en bij de camping zelf is een mooi park. Kinderen die van knutselen houden worden extra blij van deze camping: kunstenaars uit de streek maken met hen mozaïeken en schilderijen. Voor ouders is er ontspanning in het wellnesscentrum dat in de buurt ligt.

PLUS+ Camping met Nederlandssprekend personeel!

Camping Le Temps de Vivre

Camping Le Clot du Jay – Haute Provence

Deze gezellige camping ligt midden in de beschermde natuur van de Haute Provence. Het campingterrein strekt zich uit over 6 hectare, dus dat betekent ruime standplaatsen en veel speelplekken. Het verwarmde buitenbad is niet heel groot, maar heeft wel een toffe glijbaan. Op een kwartiertje rijden van de camping ligt het Massif des Monges, waar je kunt mountainbiken en kajakken langs de watervallen, prachtig!

PLUS+ Zwembad te druk? Neem een duik in de rivier die langs de camping stroomt!

Camping Le Clot du Jay

Camping La Samaritaine – Franse Ardennen (Grand Est)

De eigenaren van deze familiecamping in de Franse Ardennen spreken Frans én Nederlands: de vrouw van het stel, Petrie, is namelijk Nederlandse! Terwijl je veel rust kunt vinden op deze camping zelf, is er in de omgeving juist meer dan genoeg avontuur te vinden. De camping ligt aan een groot meer met strandje en even verderop kun je kajakken over de Maas. En heel prettig: kinderen kunnen zich op deze camping vermaken met Nederlandstalige animateurs.

PLUS+ Iedere week steken eigenaren Petrie en Tony een groot kampvuur aan, waarboven de kinderen marshmallows mogen roosteren + Camping met Nederlandssprekend personeel!

Camping La Samaritaine

Camping Verte Vallée – Vogezen (Grand Est)

Camping tussen de mooie groene bergen van de Vogezen! Prachtig gebied om te wandelen en fietsen en je kunt zelfs op veel plekken in de omgeving vissen. Op de camping zelfs is er een overdekt zwembad en ook erg leuk: activiteiten die gericht zijn op ouders én kinderen samen. Tijdens de vakantie wil je elkaar wel zien toch?

PLUS+ Bijna het hele jaar door geopend, van half december tot eind oktober + Camping met Nederlandssprekend personeel!

Camping Verte Vallée

Gezinsvriendelijke campings in Frankrijk

Flower Campings is een netwerk van 130 kleinschalige familiecampings verspreid door heel Frankrijk. Er is bij al deze locaties veel aandacht voor de verschillende wensen van een gezin. Ook zijn er vaak bijzondere activiteiten mogelijk, zoals schilderen en kajakken. Extra fijn: 22 campings van Flower Campings hebben Nederlandse animatie en receptionisten! Makkelijk vrienden maken voor de kinderen en ook prettig voor ouders die het bestellen van een baguette al een uitdaginkje vinden! 😉

LEES OOK:
5 kleine Franse campings aan zee

Tekst: Myrthe Galle Beeld: Flower Campings. Dit artikel maakten we in samenwerking met Flower Campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *