frankrijk.nl

6 leuke Franse campings aan een meer

Wil je graag veel zwemmen, zeilen of peddelen tijdens de vakantie maar hou je niet zo van de drukte van de kust? Aan de vele prachtige meren in Frankrijk is het heerlijk toeven, al helemaal als je op een van deze mooie natuurcampings verblijft. 

Aan Lac de Carcans in Les Landes

Huttopia Lac de Carcans

Lekker rustig landinwaarts verblijven, maar ook van de kust profiteren? Huttopia Lac de Carcans biedt het beste van zee én meer! Vanaf deze camping ben je zo bij de Atlantische Oceaan (20 minuutjes fietsen) en je verblijft direct aan het meer van Carcans-Hourtin, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. De tenten en glamping-accommodaties staan hier midden in een dennenbos en vanaf de camping loop je zo het strand van het meer op! Ook de geweldig leuke stad Bordeaux ligt op maar een uurtje rijden. In dit filmpje zie je de gave ligging van deze camping!

Bij Lac de Léon in Les Landes 

Huttopia Landes Sud

Een stuk zuidelijker, richting Seignosse, vind je deze andere mooie natuurcamping in Les Landes. Huttopia Landes Sud ligtin het beschermde natuurgebied van de Courant d’Huchet, een bijzonder gebied tussen rivier en zee.  Originele activiteit: vaar de rivier over met een bâtelier, een boot met gids! Aan zwemplekken ook geen gebrek: deze camping heeft een verwarmd zwembad, maar je kunt ook in het Lac de Léon (5 km) of in zee (15 km) duiken. Filmpje camping

Op de oevers van Étang de Fouché in de Bourgogne

Huttopia Étang de Fouché

De rustige familiecamping Huttopia Étang de Fouché ligt aan een klein maar charmant meertje in de Côte d’Or, in de Bourgogne. In de omgeving kun je wijnen proeven van de AOC’s Pommard, Pouilly of Chablis. Ook de mooie groene Morvan ligt vlakbij en zowel op de camping zelf als in de streek vind je mogelijkheden voor bijna alle watersporten. Op het stuwmeer van Panthier, op 20 km van de camping, kun je bijvoorbeeld heel goed zeilen. Bij de receptie van de camping is bovendien een visvergunning te koop voor Étang de Fouché, als je tijdens de vakantie wel een hengeltje wilt uitgooien.

In het bos van Rambouillet vlak bij Parijs

Huttopia Rambouillet

Op maar 50 km van Parijs en toch midden in de natuur, vind je camping Huttopia Rambouillet. In het gelijknamige bos lopen herten en wilde zwijnen rond en kun je heerlijk fietsen. Het nabijgelegen Étang d’Or, een meertje omgeven door bossen, is perfect om in te vissen of voor een rondje wandelen. Op de camping is een fijn zwembad met natuurlijk water, zonder chloor! Circusfanaatje in het gezin? Iedere maandag kunnen de kinderen een circusworkshop volgen en alles leren over eenwielers en diabolo’s.

Met uitzicht op het Lac de Sillé in de Sarthe

Huttopia Lac de Sillé

Maak je klaar voor een actieve vakantie vol (water)sport! Bij Huttopia Lac de Sillé slaap je in een rustige bosomgeving, midden in de groene Sarthe, maar is overal iets te ondernemen. Mountainbiken, ziplinen of kajakken zijn maar een paar van de opties. Een cultureel uitstapje naar groene stad Le Mans, op 30 km van de camping, is een aanrader.

Aan Lac d’Aiguebelette in de Savoie

Huttopia Aiguebelette

Weleens gehoord van het Lac d’Aiguebelette? Dat is een van de mooiste bergmeren van de Franse Alpen, met water dat ’s zomers vaak wel 27 graden warm is! Aan de rand van dit smaragdgroene meer kun je kamperen bij Huttopia Lac d’Aiguebelette, op nog geen 200 meter lopen van een strandje. Behalve in het meer kun je ook zwemmen in het verwarmde zwembad (zonder chloor) op deze onlangs gerenoveerde camping. Ook zijn er ’s zomers veel leuke, niet-schreeuwerige activiteiten, zoals live jazz-concertjes op het campingterras en veel leuke mogelijkheden voor kinderen.

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 extra groene familiecampings midden in de natuur
Franse campings met spectaculair uitzicht
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne

Tekst: Myrthe Galle. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *