frankrijk.nl

5 campings bij bekende Franse bezienswaardigheden

De ligging van deze familiecampings is heel bijzonder: vlak bij een beroemd dorp in de Provence, de Loirekastelen, het middeleeuwse stadje Sarlat, aan de wijnroute in de Elzas… Ook hebben deze groene kampeerterreinen leuke glamping, zoals mooie canvastenten en houten cottages.

Natuurcamping aan de Wijnroute van de Elzas

Een onlangs compleet vernieuwde natuurcamping langs de beroemde Route des Vins in de Elzas! Het groene kampeerterrein van Huttopia Wattwiller ligt in een bos vlak bij  de Duitse grens. De huurtenten zijn prachtig (o.a. lodgetenten met privé-badkamer en tenthuisjes op palen). Puur ‘glamping’ want ook de gerenoveerde faciliteiten op de camping zijn perfect (verwarmd zwembad, mooie centrale lounge, ontbijtformules).  Ook in de buurt: Colmar, Mulhouse, Le Grand Ballon in de Vogezen (wandelen). Meer info

Camping Huttopia Wattwiller - Elzas - wijnroute


Natuurcamping bij Les-Baux-de-Provence

Huttopia Fontvieille is een prachtige camping in de Provence, op nog geen 4 km van het beroemde dorp Les Baux-de-Provence en ook niet ver van Saint-Rémy-de-Provence. Het kampeerterrein (4 hectare/220 staanplaatsen) ligt in een verkoelend dennenbos tussen de olijfbomen en witte rotsen van Les Alpilles. Er is een groot zwembad op het terrein en ook deze camping heeft leuke houten huisjes (chalets évasion) met een grote schuifpui voor het uitzicht. Ook in de buurt: Arles, de Camargue, Avignon, Beaucaire. Meer info


Natuurcamping in de Dordogne-vallei

Ook weer zo’n bijzondere ligging: op een schiereilandje in de rivier Dordogne, op de rand van de departementen de Creuse, Dordogne en de Lot. Het kalme kampeerterrein van Huttopia Beaulieau-sur-Dordogne is omringd door water en ligt bovendien vlak naast een charmant middeleeuws stadje, waarvan je de huizen al kunt zien liggen. Authentieke Franse sfeer dus, maar ook modern comfort want in 2017 zijn alle faciliteiten van deze camping vernieuwd (o.a. verwarmd zwembad, leuk café met terras, mooi sanitair, houten speelplekken). Ook in de buurt: Collonges-la-Rouge, Rocamadour, Figeac, Conques, Brive-la-Gaillarde. Meer info

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne (kruispunt Correze/Lot/Dordogne


Natuurcamping vlak bij het kasteel van Chambord

Kamperen in de buurt van Chambord, het beroemde Loirekasteel? Huttopia Les Châteaux ligt precies in het midden tussen Chambord en Cheverny, nog zo’n mooi Loirekasteel! Deze natuurcamping biedt huurtenten, houten huisjes en ruime staanplaatsen op een groen terrein met eiken en hoge sparren. Je kunt er bovendien elektrische fietsen huren. Daarmee fiets je in een halfuurtje naar Chambord, waar je de beroemde wenteltrap van Da Vinci kunt bewonderen! Ook in de buurt: andere Loirekastelen, Blois, de dorpen van de Sologne, het hotel waar de tarte tatin is uitgevonden. Meer info


Natuurcamping bij Sarlat en de grotten van Lascaux

De auto kun je laten staan: vanaf deze camping is het maar een paar minuten lopen naar het beeldschone middeleeuws stadje Sarlat-la-Canéda. Ideaal als je de beroemde streekmarkt wilt bezoeken. Of ’s avonds na een diner terug naar je tent wilt slenteren. De camping zelf ligt volledig in het groen, op een glooiend terrein van 13 hectare met binnen- en buitenzwembad. Ook in de buurt: het kasteel van Beynac-et-Caznac, La Roque-Gageac en de rest van de Dordogne-vallei. Meer info

glampingj Sarlat Dordognestreek

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 campings met spectaculair uitzicht
Hippe Franse campings midden in de natuur
De 10 mooiste plekken in de Dordogne

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

Eén reactie op “5 campings bij bekende Franse bezienswaardigheden”

  1. Mooie informatie.

    Mercie bien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *