frankrijk.nl

2 charmante hotels langs de Meuse

Vijf jaar geleden was Hotel Le Saint Hubert in de Franse Ardennen een van de stopover-verrassingen van Josee, tijdens haar fietstocht langs de Maas. Onlangs kwam ze er weer en zag dat het hotel een zusje had gekregen: Le Clos Belle Rose.

Hotel le Saint Hubert in Haybes

Herinneringen ophalen in Hotel Le Saint Hubert

Het is grappig hoe een persoonlijk ontvangst de houdbaarheid van je herinneringen bepaalt. Alsof we elkaar gisteren nog hebben gezien, zo hartelijk word ik begroet door Julien. Ja, hij herkent mij nog! En ik hem. Maar waar is is zijn vrouw? Ai, ben ik weer even de veel te directe Hollandse. Er is een scheiding gaande, niet alleen privé ook zakelijk. Zij runt momenteel het Hotel en hij runt de ernaast gelegen B&B Le Clos Belle Rose. Alles overigens in goede harmonie met elkaar. Ouf!

Hotel Le Saint Hubert ziet er nog hetzelfde uit: een mix van rustieke charme in het restaurant– aan de goede kant van oubolligheid  – en gemoderniseerde kamers in een pallet van pasteltinten, tegen het randje van kitsch aan. Maar de bediening is aardig en de ligging supercentraal.

Le Clos Belle Rose: herenhuis met vrouwelijk tintje

Le-Clos-Belle-Rose-Franse-Ardennen.7

Le Clos Belle Rose is een statig herenhuis met een prachtige grote tuin, direct aan de Maas. De 5 suites hebben mooie namen zoals Marguerite, Louise, Colette, Anne en Amandine. De sfeer van vroeger tijden waart overal nog rond: de krakende houten vloeren, de royale trap, de romantisch getinte slaapkamers,… Ontbijten doe je in de fraaie belle-epoque salon beneden. Geen wonder dat dit huis vaak in zijn geheel wordt afgehuurd door families en vriendengroepen, en voor bruiloften of dinner parties. Wel een tip: voor passanten of fietsers die een budgetbed zoeken is er sinds kort de optie om een basic kamer (met of zonder eigen badkamer) te boeken in het bijgebouw, met een gezamenlijke keuken. En voor beide opties geldt dat de fiets veilig kan worden gestald!

Lees ook: Slow travel, fietsen in de Franse Ardennen

Le-Clos-Belle-Rose-Franse-Ardennen

Gevalletje van hier wil ik nog wel een nachtje blijven

Als fietser van de Voie Verte kan ik beamen dat Haybes best wel een van de leukste dorpjes langs dit deel van de route is.  Hier zou je best nog wel een dagje extra zou willen blijven. Met enthousiasme zal Julien je haarfijn vertellen welke opties er zoal zijn om je vooral niet te vervelen.

Activiteiten-rond-Haybes-Franse Ardennen

Ben je met kinderen dan zal hij ongetwijfeld een duimpje-omhoog doen voor het nabijgelegen Elfypark  of voor avonturenpark Terraltitude. Klinkt dat allemaal veel te actief? Op een bankje langs het water zitten vond ik al leuk! Maar je kunt ook een elektrisch bootje huren, een massage à la rose of een bierproeverij doen. In Julien’s eigen bierbrouwerij. Ja, wees niet verrast, ook dat doe hij er nog bij!

Kamerprijzen Hotel Le Saint Hubert vanaf €60 (2 pers.)-€85 (4 pers). Ontbijtbuffet €11. www.hotel-en-ardennes.com Meer info en boeken

Kamerprijzen Le Clos Belle Rose vanaf €78 tot €95, ontbijtbuffet €11, www.le-clos-belle-rose.com Meer info en boeken

LEES OOK:
Carole en Josee fietsen de Franse Maasfietsroute
Charmante logeeradresjes langs de Maasfietsroute
Slapen in een oude officierskazerne in Verdun

Tekst en beeld: Josee Schouten

3 reacties op “2 charmante hotels langs de Meuse”

 1. Gemma schreef:

  Wat leuk, het artikel over 2 charmante overnachtingsadressen langs de Meuse. Op onze terugreis uit de Morvan logeerden we begin september van dit jaar in Le Clos Belle Rose. Julien, de eigenaar, was niet echt enthousiast over het eten in Hotel Saint Hubert, hij adviseerde ons een ander adres. Toch gegeten in Saint Hubert, prima!. We vroegen ons al af of Julien le Clos Belle Rose helemaal alleen exploiteerde, best veel werk! Vorig jaar logeerden we op onze terugreis uit de Morvan eind augustus in Manoir La Graviere in Mouzon. Beide zijn bijzondere overnachtingsadressen, vooral het interieur van La Graviere, je ewaant je in een ander tijdperk!

 2. Wil Willemsen schreef:

  Met plezier je artikel gelezen.Wij wonen aan de Quai des Carmélites en genieten van al de sportieve fietsers die voor ons eeuwen oude huis passeren.
  Haybes is zoals je zegt prachtig.
  Een Maasdorp dat beslist niet ingeslapen is, allerlei leuke aktiviteiten, prachtig vuurwerk het weekend na quatorze juillet, rijdend openluchttheater waarbij de tuin van le Clos Bel ook gebruikt wordt, culinaire marktttentjes met streekgerechten in de tuin van Clos Bel, Brocantes langs de Maasoever en Saint Hubert heeft een goede keuken.Haybes verdient echt een compliment, want het is eigenlijk slecht gesteld met de werkgelegenheid in de Franse Ardennen.
  Grote werkeloosheid n de paar overgebleven industriën kunnen maar net hun kopje boven water blijven.
  Fumay, ons stadje ligt 2 km. verderop. Had bijna 8000 inwoners nu nog 3700.Dus veel leegstand er zijn nog lieve huisjes te koop voor weinig geld in een oud versleten stadje maar met trots une ville fleuri te noemen.Wij vinden het heerlijk, geen vervuiling loofbossen in overvloed en een zeer vriendelijke bevolking.Wist je dat de Gaulle in le Clos Bel overnacht heeft.Groet Wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *