frankrijk.nl

Luxe safaritenten in 12 Franse vakantiestreken

Glamping ten top! Voor een vakantie in de safaritenten van Tendi hoef je niet veel mee te nemen. Het avontuur van kamperen gaat hier samen met comfort en een leuke inrichting. De tenten staan bovendien op prachtige plekken in onder meer de Bourgogne, Dordogne, Bretagne, Ardèche en de Provence. 

tendi-safaritenten-glamping-frankrijk
We willen avontuurlijk kamperen, maar geen gedoe met tentstokken. We willen overnachten midden in de natuur, maar niet op een lek luchtbedje. We willen elke dag buiten eten, maar zonder gerommel boven een gasbrander. We willen een beekje horen kabbelen naast de tent, maar binnen helemaal droog zitten… Het beste van twee werelden, jawel, het bestaat echt! Wij ontdekten de luxe safaritenten van Tendi die zelfs de meest terughoudende kampeerder over de streep kunnen halen. En, het moet niet gekker worden, de nieuwste variant is de lodgetent met badkamer en vide met 2 bedden; ook leuk als speelkamer!

Tendi safaritenten Clairière

Boxsprings in de natuur

Kampeergemak bij Tendi betekent aankomen op een sfeervolle kampeerplaats waar je tent al staat opgesteld en de bedden zijn opgemaakt. Alles is er aanwezig, van koffiezetapparaat tot flessenopener, dus je hoeft nergens mee te slepen. Er is een ingerichte keuken met fornuis en koelkast, een eettafel met stoelen (adieu, eten met een bord op je schoot!), een comfortabel boxspringbed en een stapelbed voor de kinderen (au revoir, luchtbedjes!). De safaritent staat bovendien op een stevige houten vloer, dus je voeten blijven altijd droog.

Glamping Tendi in Safaritenten in Frankrijk

In 12 Franse gebieden

En deze tenten staan ook nog op prachtige locaties in Frankrijk, in de Ardèche, Bourgogne, Dordogne, Bretagne, Normandië, Vogezen, Haute-Provence, Les Landes, Lot, Gers, Aveyron en aan de Côte d’Azur. Neem La Maison Bornat in het zuiden van de Bourgogne. Een kleine camping bij een eeuwenoude boerderij, mooi verbouwd tot chambre d’hôtes. Hier zijn zo’n 15 tot 20 ruime plaatsen van maar liefst 200 m2 tot 300 m2. Omdat het domein op een heuvel ligt, heb je altijd een mooi uitzicht op de groene omgeving.

Lodgetenten Domaine de la Faurie

Tenten met een eigen badkamer

Verder naar het zuiden, in de Lot, ligt Domaine de la Fauriemidden in een groene omgeving vol middeleeuwse dorpjes. Vanuit de luxe lodgetenten met eigen badkamer (douche, wastafel en wc) heb je uitzicht over de vallei. Must-sees in de buurt zijn het prachtige Rocamadour en de vele grotten. Tenten met eigen badkamer vind je ook bij de kleinschalige camping Lac de Bonnefon, in de nog wat zuidelijkere Aveyron. Deze camping ligt tussen de fraaie steden Albi en Rodez en vlak bij de bekende Gorges du Tarn. Net als in de Lot kun je ook in de ongerepte Aveyron geweldige sterrenhemels verwachten!

Lac de Bonnefon safaritenten

Château Le Haget is een sfeervolle camping in de Gers, ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd vanwege het mooie zachte landschap. De safaritenten staan hier verspreid op het landgoed van een 19e-eeuws kasteeltje en de sanitaire voorzieningen bevinden zich, hoe chic, in de vroegere Oranjerie!

Chateau Le Haguet

Niet heel ver daarvandaan, in het zuiden van de Dordogne, ligt Moulin des Sandaux, een kleinschalig vakantiepark rond een vroegere watermolen. Er loopt een beekje dwars over het terrein, en net als bij de vorige twee campings zijn er ook een zwembad en kinderbad aanwezig. De safaritenten staan hier opgesteld tussen fruitbomen en kijken uit op een visvijver.

Tendi safaritent (4-6 pers.) vanaf €299-€999/7 nachten (afhankelijk van seizoen en locatie). Meer informatie over de glampingbestemmingen en -accommodaties op tendi.nl

Op zoek voor de zomer? Tendi heeft een praktisch overzicht waarop je met één blik alle beschikbaarheid voor de zomermaanden ziet.

PLUS+
– Sympathiek: bij aankomst staat er een flesje lokale wijn voor je klaar!
– Bij aankomst opgemaakte bedden, voorzien van klamboes.
– Sommige safaritenten en alle lodgetenten hebben een eigen badkamer.

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Dordogne

Tekst: Josee Schouten Beeld: Tendi #ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *