frankrijk.nl

Leuke exposities in Parijs op het moment!

Het is prachtig weer in Parijs deze krokusvakantie, maar tussen de zonnige terrasjes door wil je vast ook wat cultuursnuiven. Dit zijn momenteel dé 5 exposities in Parijs die je gezien moet hebben.

Impressionistische topwerken in Fondation Louis Vuitton


Alleen het moderne gebouw van Frank Gehry is al een bezoek waard! Vooral bij mooi weer is het genieten van de mooie balkons van dit bouwwerk dat op een glazen schip lijkt. En tot eind juni is hier de Engelse Courtauld Collection te zien, met wereldberoemde werken van Cézanne, Manet, Gauguin en andere Franse schilders. Skip-the-line-kaartjes & meer info

Streetart met grote dieren vlak bij de nieuwe foodhallen


Straatkunstenaar Bordalo maakt met plastic afval gigantische sculpturen van bedreigde diersoorten. Een galerie in het 13e arrondissement exposeert een dertigtal van zijn werken in een hal van 700 m2. Heel bijzonder! En leuke bijkomstigheid: deze galerie ligt in de buurt van La Félicità, de hippe foodhal van Parijs, die vorig jaar opende. Gratis toegang. Meer info 

Van Gogh levensgroot in het Atelier des Lumières


Het Atelier des Lumières is een nieuw ‘museum’ in het noordoosten van Parijs, dicht bij begraafplaats Père Lachaise. Het heeft een ongewone aanpak: kunstwerken worden hier in bewegende composities op de muren geprojecteerd. Op het moment is er een spectaculaire expositie van Vincent van Gogh, waarbij je létterlijk door zijn sterrennacht en korenvelden loopt. Meer info

Calder en Picasso in het Picassomuseum


Het prachtige Picasso-museum in de Marais heeft een dubbelexpositie over Picasso en de Amerikaanse kunstenaar Calder. Daarin hangen en staan steeds werken van deze twee topkunstenaars bij elkaar, wat een bijzondere energie geeft! Skip-the-line-kaartjes & meer info

Geniale foto’s van Henri Cartier-Bresson

Fondation Henri Cartier-Bresson lag lang een beetje uit het centrum, maar onlangs heeft dit fotomuseum een nieuw pand betrokken in de Marais. Vanaf 26 februari opent daar een expositie met het werk van Henri Cartier-Bresson zelf: de meester van het vangen van exact het juiste moment! Deze tentoonstelling concentreert zich op zijn foto’s van Frankrijk in de jaren dertig. Meer info

LEES OOK:
15 authentieke bistro’s in Parijs
De 10 leukste wijken van Parijs

Credit: ‘Calder and Picasso’, Almine Rech Gallery, New York, 2016 All works by Alexander Calder © 2016 Calder Foundation, New York / Artists Rights Society (ARS), New York. All works by Pablo Picasso © 2016 Estate of Pablo Picasso / Artists Rights Society (ARS), New York. CC/Henri Cartier-Bresson, Hyèeres, 1932, CC/Atelier des Lumières, 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.