frankrijk.nl

Le Marie Marché: Franse markt in Den Haag

Franse kazen en worsten, oude spulletjes, blokken Marseillezeep… Ook zo’n fan van het sfeertje op Franse markten? Goed nieuws! Vanaf komend weekend vindt Le Marie Marché weer elke maand plaats op Het Plein. 

Le Marie Marie Marché is flink gegroeid sinds de eerste editie in 2017! We schreven al eens over dit topinitiatief van de in Frankrijk geboren Marie-France, die met de markten een stukje Frankrijk naar Nederland probeert te brengen. Alle kramen op de markt bieden authentieke producten uit Frankrijk of spullen met een Franse twist.

Marché Marie Franse markt in Den Haag

Elk 1e weekend van de maand

Dit jaar is de markt ieder eerste weekend van de maand te vinden op Het Plein in Den Haag. De 40 tot 50 kraampjes op de markt verschillen per weekend en zelfs per dag. ‘Vaste gasten’ van vorig jaar zijn er ook weer te vinden, met producten als Franse kazen en droge worsten, vintage-spullen, kleding, wijn, oude boeken en prenten om door te snuffelen.

Marseillezeep Franse markt Den Haag

Van confit de canard tot Bretonse crêpes

“De meeste deelnemers zijn echte francofielen of mensen met een uit de hand gelopen hobby!”, vertelt oprichtster Marie-France. “Veel verkopers hebben hun roots in Frankrijk en zijn voor de liefde naar Nederland gekomen. Zo heb je Xavier van Tout Simple, die diverse Franse etenswaren verkoopt. Zoals confit de canard, droge worsten uit de Auvergne en uitstekende kant-en-klaarmaaltijden – niet te vergelijken met die van Nederlandse supers!”

Patissier Thomas verkoopt de heerlijkste Franse gebakjes, Éric bakt Bretonse crêpes volgens authentiek recept en De Zeepkist verkoopt Marseille-zeep in alle geuren en kleuren. En dan heb je nog de verse bio-kippetjes van de rotisserie…. Kortom, een heerlijk voorproefje op de zomer deze markt!

Le Marie Marché, elk 1e weekend van de maand van maart t/m december, 11.00-18.00 uur op Het Plein in Den Haag. Filmpje met sfeerimpressie van de markt. Meer informatie: www.lemariemarche.nl

LEES OOK:
9 leuke Franse adressen in Den Haag
Favoriete Franse adressen in Amsterdam
Franse restaurants in Nederland
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Tekst: Myrthe Galle Beeld: Le Marie Marché (Louise Boonstoppel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *