frankrijk.nl

5x jong Frans muziektalent

Nieuwsgierig naar wat er zoal voor nieuws gebeurt in de Franse muziekwereld? Welke jonge artiesten je veel hoort op de Franse radio? Zie hier de namen van 5 rijzende sterren. Van Bigflo & Oli tot discokoningin Corine.

Bigflo et Oli

Tijdens de Victoires de la Musique 2019, de bekendste Franse popprijs, kon je met geen mogelijkheid om ze heen: de nieuwste muzieksensatie in Frankrijk heet Bigflo et Oli. Deze 2 jonge broers uit Toulouse maken sympathieke Franstalige rap met een positieve boodschap. Zoals hun hit Dommage (hieronder), waarin je een vleugje Stromae hoort (geen toeval, want ze schreven het nummer samen met de Belgische zanger).

Angèle

Ook de piepjonge Angèle viel in de prijzen tijdens de Victoires van 2019, waar ze won in de categorie ‘Ontdekking van het jaar’ met haar album Brol. Oké, eigenlijk komt deze zangeres uit België, maar ze zingt in het Frans, en staat al weken hoog in de Franse hitlijsten met haar hit Tout oublier. Uit dat duet met haar broer rapper Roméo Elvis blijft één zinnetje de rest van de dag in je hoofd blijft hangen: ‘Le spleen n’est plus à la mode. C’est pas compliqué d’être heureux’ (spleen is uit, het is niet moeilijk om gelukkig te zijn).

Eddy de Pretto

Franse muziekrecensenten roemen Eddy de Pretto om zijn veelzijdige muzikale invloeden: hij laat zich zowel inspireren door harde hip-hop als door klassieke chansons van Aznavour, Nougaro en Brel. De 25-jarige rapper schrijft bovendien geëngageerde teksten over thema’s als homofobie en machogedrag. Zoals het liedje Kid, waarin een vader zijn zoon opjut (“Tu seras viril mon kid. Je veux voir ton teint pâle se noircir de bagarres” (Jij wordt later viriel mijn zoon, ik wil je blanke huid zwart zien worden door de vechtpartijen’). Dit is Random, zijn meest recente hit.

Jeanne Added

Nog een Franse artiest om in de gaten te houden: Jeanne Added (beste vrouwelijke artiest, beste rock-album bij de Victoires 2019). Ze begon als zangeres van jazzmuziek maar sinds enkele jaren maakt Jeanne Added indringende, Engelstalige elektropop met een tikje buitenaardse sfeer. Zoals het nummer Mutate.

Corine

Corine is de nieuwe discoqueen van Frankrijk, met haar getoupeerde haren en pailletten vormt ze een levende ode aan de jaren ’80. Deze jonge zangeres maakt liedjes met nostalgische elektrobeats en plagerige Franse teksten. Vintage met een knipoog die heel goed aanslaat bij een jong hip publiek in Parijs. In oktober 2019 gaat deze dame dan ook de concertzaal van het beroemde l’Olympia vullen!

Ook nog steeds actueel:

In 2018 tipten we o.a. de zangeressen Fishbach, Juliette Armanet en Clara Luciani, zie hier

In 2017 schreven we dat Jain, Christine & The Queens, Irmany en Vianney het beluisteren waard zijn, kijk hier

LEES OOK:
Top 30 klassieke Franse chansons
Charles Aznavour in 10 onvergetelijke liedjes
Het mooiste van France Gall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button