frankrijk.nl

Kamperen in de Vendée: Les Sables d’Olonne en Noirmoutier

Ken je de Vendée al? Heerlijk gebied aan de Franse westkust, met leuke mogelijkheden voor een vakantie aan zee. De badplaats Les Sables d’Olonne en het eiland Noirmoutier zijn hier twee van onze favoriete plekken. Met familiecampings op steenworp van de oceaan.

De Vendée is een mooie streek in het westen van Frankrijk, die grofweg tussen Nantes en La Rochelle ligt. Het gebied is snel te bereiken vanuit Nederland: nog geen 9 uur rijden vanaf Utrecht. Je vindt aan de kust kilometerslange zandstranden en levendige badplaatsen zoals Saint-Gilles-Croix-de-Vie en Les Sables d’Olonne. Diverse campings in de Vendée liggen direct in de duinen, letterlijk op loopafstand van de oceaan.

Collage Sables d'Oline en Saint-Gilles Saint-Gilles-Croix de Vie (linksboven) en de pier van Sables d’Olonne (rechtsboven)

Zandstranden en een charmant eiland

Les Sables d’Olonne heeft een prachtig fijn zandstrand, Le Grand Plage en de plaats zelf is mooi om te bezoeken. Vooral de vroegere visserswijk, met smalle straten en lage huizen die door een kunstenares zijn versierd met schelpen. In het noorden van de Vendée ligt een andere highlight van dit departement: het charmante Île de Noirmoutier. Wij zijn gek op dit eiland, dat op een klein oppervlakte heel diverse sferen biedt. In het zuiden en midden van het eiland heb je de zoutvelden en oesterkwekerijen. In het noorden mooie dennenbossen die doorlopen tot aan de rand van charmante kreken en kleine strandjes.

Noirmoutier haven fietsen weg Île de Noirmoutier

Ook Noirmoutier-en-L’île, de grootste plaats van het eiland is  leuk, met een groot kasteel, gezellige winkelstraatjes en veel visrestaurants. Rond het fotogenieke Plage des Dames (houten badhuisjes) staan een hoop vakantievilla’s uit de jaren dertig die de plek een nostalgische sfeer geven.


2 familiecampings in de Vendée

Camping Domaine du Midi (Noirmoutier)

In het zuiden van het Ile de Noirmoutier ligt de beroemde Passage du Gois: een oude toegangsweg naar het eiland die bij vloed volledig onderloopt. Daar vlak bij vind je het Domaine du Midi, een camping met oceaanzicht en bijzondere glamping-accommodaties. Van romantische witte lodgetenten tot extra grote tipi’s met eigen terras! Ook de vrije kampeerplaatsen profiteren van de mooie locatie tussen duinen en hoge pijnbomen. Meer informatie

Sandaya camping bij Noirmoutier


Sandaya camping bij Sables d'Olonne

Camping Le Littoral (Talmont Saint-Hilaire)

Op een kwartiertje rijden van Les Sables d’Olonne ligt deze grote familiecamping, op slechts een paar honderd meter van de oceaan. Noem het gerust kinderhemel want bij Camping Le Littoral kan het niet op. Grote verwarmde binnen- en buitenbaden, glijbanen, waterspeelplekken, springkussens en veel activiteiten… krijg ze nog maar eens van het campingterrein af als jij oesters wilt gaan eten! :- ) Gelukkig is er ook een wellness-gedeelte voor volwassenen en het strand blijft ook altijd een trekker! (gratis pendeldienst naar het gouden zandstrand van Sables d’Olonne). Meer informatie

Sandaya camping bij Sables d'Olonne

LEES OOK:
Puy du Fou, geweldig leuk pretpark in de Vendée
Kamperen rond de meren van Les Landes
De mooiste plekken in de Vendée de de Atlantische Loirekust
10x verliefd op Île de Noirmoutier

Dit artikel maakten we in samenwerking met Sandaya.

Beeld: Carole Goelitz (Les Sables d’Olonne en Saint-Gilles) Nicky Bouwmeester (Noirmoutier), Sandaya (campings).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *