frankrijk.nl

Zo kom je van Genève naar je skigebied

Een mini-skivakantie: steeds meer wintersporters kiezen voor een vlucht naar Genève om een paar dagen te skiën. Maar hoe ga je dan verder vanaf het vliegveld? Met de taxi, een busje of een huurauto?

Transfer: grote en kleine busjes, privé of gedeeld

Als je gebruik wilt maken van een transfer heb je grote keuze uit allerlei bus en sneeuwtaxi’s. Ga maar eens googlen. Er is vooral veel aanbod naar skigebieden op 1 à 1,5 uur van Genève, zoals Les Portes du Soleil en Le Grand Massif. De prijzen zijn flexibel en je kunt geld besparen door bijvoorbeeld een shared taxi te nemen. Reken voor skibestemmingen dichtbij gemiddeld op €40 tot €60 p.p. enkele reis. Verder weg kan het flink oplopen.

Auto huren van Geneve naar skigebied komen

Autohuur: Franse of Zwitserse kant?

Een auto huren is natuurlijk ook een prima optie om weg te komen uit Genève. Maar let op, want menig speurder op internet laat zich verleiden door de goedkopere huurprijs van een auto aan de Franse kant van de luchthaven. Scheelt al gauw zo’n €100 met een Zwitserse huurauto. Maar is dat wel zo verstandig?

1. Een Franse huurauto heeft geen winterbanden. Dus sneeuwkettingen bijbestellen is een must. Tel die toeslag van zo’n € 75 maar alvast bij je huurprijs. Een Zwitserse huurauto heeft standaard winterbanden. En meestal* krijg je de sneeuwkettingen en ijskrabber er gratis bij.

autohuren in Geneve

2. Een Franse huurauto heeft geen Zwitsers Autobahn Vignet. En die heb je toch echt nodig als je terugrijdt naar de luchthaven, tenzij je binnendoor terugrijdt (zie ook 3). Kosten Vignet CHF 40.

3. Met een Franse huurauto verlaat je de luchthaven via een soort niemandsland en bereik je de grens via stadswegen. Dat lukt wel want FRANCE staat goed aangegeven. Voor de terugreis moet je echter in Frankrijk al de snelweg af om vervolgens met routekaart de weg naar het Franse deel van de luchthaven te vinden. Volg zeker niet de borden Aeroport want die brengt je naar de Zwitserse kant van de luchthaven.  Dit kost je sowieso extra tijd en meestal ook een portie frustratie. LEES HIER de route-instructies van Josee

Wij adviseren dus om aan de Zwitserse kant te huren, maar sinds zomer 2016 is het wel verplicht om bij het huren van een Zwitserse auto aan te geven of je grensoverschrijdend gaat rijden. Dit in verband met de geldigheid van de verzekering. Dit kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van een auto en in een enkel geval wordt een toeslag gerekend.

LET OP! Ernstige sneeuwval kan effect hebben op het vliegverkeer. Wat als je vlucht vertraagd is of zelfs wordt geannuleerd? Neem contact op met je autoverhuurder om hen op de hoogte te stellen van je nieuwe aankomsttijd. Voor wat betreft je eventuele kosten van niet-genoten huurdagen van de autohuur en overnachting is het raadzaam de voorwaarden van je reisverzekering erop na te slaan.

LEES OOK:
Berghotels voor een skibreak: op maar 1 uur van Genève
7 Franse skihotels met trendy interieur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *