frankrijk.nl

7 dingen om wel/niet te kopen voor Valentijn

Hahaha. Al die hartjes en roze brillen voor Valentijnsdag. Geen zin in? We kwamen een paar Franse producten tegen waarmee je alle kanten op kunt. Je t’aime… moi non plus!

Altijd afgevraagd wat de tegenstrijdige liedjestitel Je t’aime… moi non plusvan de geniale Serge Gainsbourg en hijgende Jane Birkin, nou echt betekende? Het is een slimme Franse omschrijving van een ‘aan-uit’-relatie. Met veel afweren en begeren. Ik hou van je, maar toch ook weer niet…. Deze cadeautjes voor Valentijnsdag zijn al net zo dubbelzinnig!

De anti-klootzakken-kaars

Ja, houdt ze maar eens op een afstandje als je een bloedschone Parisienne bent. Voor die dames is deze Franse geurkaars een uitkomst. ‘Idéal pour tenir à distance des connards dans un rayon de 30 m2’, zo zegt de verpakking. We geloven er eigenlijk niks van, want mmm, de geur van vijgenblad, wie houdt daar nou niet van?

cadeaus Valentijnsdag Zeg het met een T-shirt

Plein Publique is een leuk Nederlands kledingmerk dat zich vaak laat inspireren door Franse teksten. Met deze twee T-shirts breng je de boodschap subtiel over: ‘Je t’aime’ of ‘Fou d’amour’ (dolverliefd).

cadeaus Valentijnsdag

Sla je arm om me heen

Voor alle vrouwen (en mannen?) die op Valentijnsnacht een arm om zich heen missen is dit kussen wellicht een uitkomst. Te koop via een Franse website waarop het in goed Franglais een ‘oreiller boy friend’ ofwel een boyfriend-kussen heet. ‘Avec haut de pyjama’. Aangekleed, dat gelukkig wel. 

cadeaus Valentijnsdag

Le French Biscuit

Om op te vreten, deze Franse koekjes met romantische en gewaagde (coquine) teksten. Zoals ‘Bon pour un calin’ (bon voor een knuffel) en ‘Prends-moi à pleine bouche’ (neem me vol op de mond ajb).

cadeaus Valentijnsdag

Lees ook: Flirten in het Frans, de ultieme liefdeswoordenlijst

Savon des célibataires

Rrrrrow! Voor alle dames op liefdespad tijdens Valentijn is er deze ‘zeep voor vrijgezellen’. Gemaakt van savon de Marseille met een woest aantrekkelijke parfum van musk en pittige gember. Zoals het doosje zegt: ‘la chasse est ouverte!’ (de jacht is geopend).
cadeaus Valentijnsdag

J’ai raison!

Hélé gemene Franse stempels dit, voor vastgelopen stellen met liefdespijn die wel houden van een relletje…. Ze zeggen in sierlijke print: J’ai raison (Ik heb gelijk), Personne t’aime (niemand houdt van je) en Tu vieillis mal (je wordt lelijk oud).

cadeaus Valentijnsdag

Sokken in bed

Een man met zo’n flirterige strakke slip met hartjes aan, dat kan niet erg serieus zijn toch? Zelfs al is ie van het hippe Franse merk Le Slip français. En je sokken aanhouden in bed, dat is al helemaal een afknapper. Ook al staat er een aardige tekst op (Bonjour, je t’aime). cadeaus Valentijnsdag

Publieke liefdesverklaring

Nee, dan deze meneer. Die laat er op zijn T-shirt geen misverstand over bestaan. Er is maar een ware, en dat is zij! ‘Désolé cet homme est déjà pris, par une femme fantastique!’ (sorry maar deze meneer is al besproken, door een geweldige vrouw!)

cadeaus Valentijnsdag

LEES OOK:
De 10 beste zoenplekken in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *