frankrijk.nl

5x glamping midden in de natuur

De Jura, Aveyron, de Franse Alpen, de Loirevallei… Gebieden met prachtige natuur en deze campings zijn ook al zo mooi. Je kunt hier tussen de bomen je eigen tentje opslaan of logeren in leuke glamping-huurtenten en chalets.

1. Verscholen in de bergen: Huttopia La Clarée

Huttopia La Clarée ligt prachtig afgelegen in de bergen op een toplocatie voor liefhebbers van bergwandelen en mountainbiken. Je verblijft hier midden in het Parc des Écrins, het mooie natuurgebied aan de voet van de zuidelijke Alpen (in de buurt van Briançon). Wandelpaden en VTT-routes lopen zelfs vlak  langs de ingang van de camping. PLUS+ Deze camping is recentelijk  gerenoveerd dus alles ziet er piekfijn uit: nieuw zwembad, nieuw sanitair, nieuwe receptie. Meer informatie

Huttopia-camping in de Alpen Zuid-Frankrijk


2. In een bos in de Loirevallei: Huttopia Rillé

Jee, wat een rustgevend uitzicht heb je hier vanuit de grote ingerichte tenten aan de rand van een meertje! Deze natuurcamping in de Loirevallei biedt veel mooie glamping zoals woonwagens, cabanes, cahuttes en ook mooi eenvoudige Bonaventure-tenten, waarin je romantische met z’n tweeën kunt slapen (evt. met baby!). Ook zijn er opvallend ruime staanplaatsen tussen de bomen.. prachtige plek. PLUS+ Kanovaren op het meer, bewust geen wifi zodat iedereen echt tot rust komt. In de buurt van de kastelen van Azay-Le-Rideau en Villandry. Meer informatie

kamperen en glamping in Centre Val de Loire


3. Tussen twee riviertjes in de Aveyron: Camping Huttopia Millau

Deze natuurcamping ligt in een groot bos tussen de oevers van de Tarn en de Dourbie. Buitengewoon mooie locatie, vlak bij de spectaculaire Gorges du Tarn en de brug van Millau. Je kunt vanaf de camping zelf zwemmen in de rivier of stroomafwaarts dobberen op een luchtbedje. Behalve ruime staanplaatsen (stuk of 100) zijn hier ook fraaie Toile&Bois-tenten en houten woonwagens. PLUS+ Kiezelstrandjes aan het water, verwarmd zwembad met een pierenbadje, op loopafstand van de plaats Millau (gezellige markt!). Meer informatie

Huttopia Camping Millau tussen twee rieviertjes


4. In een beschermd berggebied: Huttopia Bozel en Vanoise

Vlak bij skidorpen Courchevel en Méribel in de Franse Alpen ligt deze idyllische natuurcamping aan de rand van het nationale natuurpark van de Vanoise. Op wandelafstand van alpenweiden waar gemzen en marmotten rondspringen kun je je tent opslaan in een mooi sparrenbos. Kinderen spelen graag aan de rand van het riviertje dat over het terrein stroomt. Of in het verwarmde zwembad. En de chalets op palen zien er geweldig uit. PLUS+ Prettig bergmeer in de buurt en je kunt geweldige wandel- en e-mountainbiketochten maken in de omgeving. Interessant: de Montana-chalets zijn ook te huur in de winter! (skivakantie Les 3 Vallées). Meer informatie

kamperen en glamping in de Franse Alpen


5. Aan een riviertje in de Jura: Huttopia Plage Blanche

Mooie camping aan de rand van het riviertje de Loue, in het hart van de Jura. Veel Nederlanders hebben deze groene plek weten te vinden: tweederde van de gasten komt uit ons land! Er zijn goed uitgeruste huurtenten van hout en canvas, cottages en zelfs woonwagens, maar je kunt ook alleen een staanplaats huren. De ondiepe rivier leent zich om in te spelen, vissen en kanoën en dat geeft de camping een heel gemoedelijke sfeer. PLUS: verwarmd zwembad op het en kano’s te huur bij de ingang, dus je kunt hier meteen de rivier op. Mooie omgeving met grotten, watervallen en kastelen in de buurt. Meer informatie

Huttopia camping La Clarée in de Jura

LEES OOK:
5 glampings met spectaculair uitzicht
Duurzame kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne
Natuur-glamping in de Ardèche

Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *