frankrijk.nl

5 kleine Franse campings aan zee

Heerlijk, je heb je auto bijna niet nodig bij deze familiecampings direct aan het strand! Je verblijft bijna je hele vakantie met je voeten in het zand bij deze Flower campings aan de Côte d’Azur, de Middellandse zee en de westkust van Frankrijk.

Camping Le Cabellou Plage – Bretagne

Familiecamping in Finistère, niet ver van Quimper, op een groen schiereiland tegenover de ommuurde havenplaats Concarneau. Vanaf de camping loop je zo het strand op, dat aan een van de mooiste baaien van Bretagne ligt. En als het water je te koud is, dan heb je het verwarmde lagune-zwembad nog.

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ De meeste (ruime!) staanplaatsen hebben uitzicht op zee en de camping heeft ook houten stacaravans en safaritenten.

Flower camping in Bretagne


Camping Utah Beach – Normandië

Op loopafstand van een van de beroemde D-Day-landingsstranden en het herdenkingsmuseum van Utah Beach. Op deze eenvoudig camping met ruime staanplaatsen (op gras) profiteer je bovendien van een rustige natuurlijke omgeving. Het kampeerterrein ligt namelijk in de buurt van een beschermd natuurgebied met veel vogels.

Afstand strand: Utah Beach ligt op nog geen 100 meter: je steekt de kustweg over en je bent er.

PLUS+ Freeflowers (safaritenten van bijna 40m2), houten tenthuisjes met 2 slaapkamers (Sweet Flowers) en een originele 2 pers. tent (Coco Sweet).

campings aan zee Flower Normandie Utah BEach


Camping La Ferme Erromardie – Aquitaine

Deze camping ligt bij Saint-Jean-de-Luz, een heerlijke badplaats in Frans Baskenland, niet ver van Biarritz. Je kampeert hier direct naast een zandstrand en de plek is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie Baskische dorpen in het achterland, zoals Ascain, Ainhoa en Saint-Jean-Pied-de-Port.

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ Uitzicht op de Atlantische Oceaan en prettig formaat camping, met 175 staplaatsen, diverse stacaravans en cabanes.

Flower camping aan zee


Camping Longchamp – Bretagne

Flower camping naast het Plage de Saint-Lunaire, een familiestrand in een dorp tegenover badplaats Dinard, aan de noordkust van Bretagne. Je kunt hier de hele vakantie zoet zijn aan het water of op de camping, maar er is ook veel te zien in de directe omgeving. Zoals piratenstad Saint-Malo, oestermekka Cancale en de Mont Saint-Michel (op 40 km).

Afstand strand: 150 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ Deze Flower camping heeft ook diverse huuraccommodaties zoals ruime houten stacaravans met terras. In de zomervakantie kun je hier behalve op zaterdag ook op woensdag of zondag aankomen.

Flower camping aan zee


Camping Robinson – Marseillan (Languedoc)

Verscholen tussen meer en zee, zo zou je de ligging van Camping Robinson kunnen noemen. Want het superleuke vissersdorp Marseillan ligt aan een binnenmeer, Etang de Thau (oesterparadijs!) en wordt gescheiden van de Mediterrannée door een landtong. En hier, in Marseillan Plage, vind je het brede zandstrand dat kilometers lang is. Je kunt hier zowel met je eigen tent/caravan staan als een accommodatie huren zoals bijvoorbeeld die leuke tentlodges!

Afstand strand: 5 meter, vanaf de camping directe toegang via een pad naar het strand

PLUS+ Je vindt op de camping een groot waterparadijs: Robinsonland.

Flower Camping Robinson Marseillan Plage

Meer kleinschalige campings aan zee vind je hier. Of kijk hier voor een volledig overzicht van Flower campings in Frankrijk.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flower Campings.

LEES OOK:
De 10 mooiste stranden van Frankrijk
D-Daymuseum vlak bij Utah Beach in Normandië
De mooiste landschappen van Bretagne

Beeld: CC/FlowerCampings Beeld linksboven: CC/Camping la Ferme Erromardie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *