frankrijk.nl

Tips voor de Soldes in Parijs

In Parijs is het weer winteruitverkoop van 9 januari tot 19 februari 2019. Met deze tips kun je er optimaal van profiteren mocht je binnenkort in de stad zijn!

Op de eerste dag van de Soldes staan er vanaf 8 uur ’s ochtends al rijen voor de grote warenhuizen en de duurste boetieks van de stad – sommige Parijzenaren nemen zelfs vrij voor de uitverkoop. Dranghekken bij Gucci, een deurbeleid bij Chanel… De echte modefanaten hebben er heel wat voor over om een luxe koopje te scoren. Een paar tips voor wie zich in het strijdgewoel wil storten.

Kies het goede moment

Kom of helemaal aan het begin of helemaal aan het einde van de Soldes, dat zijn de twee interessantste momenten. De eerste dagen zijn handig voor wie precies weet wat ie wil hebben. Maar de allerbeste koopjes doe je in de derde week van de uitverkoop. Dan is de troisième démarque (de derde afprijsronde) in volle gang en lopen de kortingen op tot 80%. Officieel gaat de uitverkoop daarna nog 2 weken door, maar besef dat de meeste winkels dan alleen nog kleine Soldes-hoekjes overhouden.

2-uitverkoop-soldes-in-Parijs

Wees voorbereid

Bedenk van tevoren welke winkels of winkelstraten je wilt afgaan en plan je bezoek in de ochtend. Vooral in het weekend begint het na 14.00 uur namelijk eng vol te worden, dan kun je beter weg zijn.

3-uitverkoop-soldes-in-Parijs

Veel merken bij elkaar

De grote warenhuizen blijven praktische plekken om in korte tijd veel Franse merken te bekijken en als je de uiterlijk-14-uur-weg-zijn-regel respecteert zijn ze zelfs tijdens de uitverkoop te doen.

Le Bon Marché in Saint-Germain is het duurste en chicste warenhuis van Parijs, met exclusieve merken en een indrukwekkende etenswarenafdeling. De helemaal vernieuwde Le BHV/Marais, tegenover het stadhuis, heeft de meest creatieve en hippe sfeer, met veel kookspullen, schrijfwaren en ook een grote beauté- en schoenenafdeling. De bekende Galeries Lafayette en Printemps, naast elkaar op boulevard Haussmann, hebben samen een enorm breed aanbod van mode, cosmetica, accessoires en luxeartikelen. En leuke extra: in Galeries Lafayette kun je deze winter een bijzondere winkelpauze houden in de Cube Bar, in twee ‘glazen iglo’s’ op het dak van het warenhuis.

Lafeyette Ice bar tijdelijk

Lees ook: De leukste winkelstraten van Parijs

Grote winkelcentra

Een handig alternatief voor de warenhuizen zijn de winkelcentra. Het Centre Commercial St-Lazare met onder meer Aigle, Sephora en Lacoste, is compact maar de moeite waard. En nog beter is het gerenoveerde Beaugrenelle (foto rechtsonder) een groot winkelcentrum in de buurt van de Eiffeltoren, met winkels van onder meer Maje, FNAC, Guerlain, Sabon, Zadig & Voltaire, Sandro, The Kooples en Petit Bateau. En het winkelcentrum van Les Halles is ook opgeknapt, je vindt er onder meer een hele grote Muji (de Japanse Hema, geweldig), een Lego Store, Sephora, H&M Home.

4-uitverkoop-soldes-in-Parijs-Beaugrenelle

Foto linksboven: Paris Info, Nicky Bouwmeester

LEES OOK:
10 fijne lunchspots in de Marais
De favoriete adresjes van de ultieme Parisienne
7 hippe Franse modemerken om te kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *