frankrijk.nl

Top 7 Franse glamping aan zee

Het toppunt van vakantiegeluk? Zo vanuit je safaritent, stacaravan of lodge naar het strand lopen of fietsen! Deze familiecampings in Zuid-Frankrijk, Bretagne en aan de Atlantische kust liggen op geweldige locaties en hebben mooie glamping-accommodaties. 

M’Camping Mlayotte Vacances – Les Landes

Deze charmante camping ligt in het hart van Les Landes, aan de rand van het meer van Biscarrosse. Er is een privé-strandje aan het meer waarop je kunt zeilen en surfen, maar ook de oceaan ligt op maar 10 minuutjes rijden. Op een rustig autovrij-gedeelte van de camping staan mooie luxe houten stacaravans. Deze ‘Privilège Clubs’ hebben allemaal een eigen tuintje en terras, en als opties een buitendouche, jacuzzi of buitenkeuken.

Mooie glamping in Les Landes Franse Westkust

Geen luidruchtige animatieprogramma’s op deze relaxte familiecamping maar toch meer dan genoeg mogelijkheden met een spa, zwemparadijs, klimparcours en veel kinderactiviteiten. In de omgeving: Dune du Pilat  en Bassin d’Arcachon (oesters eten!) Meer info 


Camping Atlantic Club Montalivet – Gironde

Nog een familiecamping aan de Franse Westkust met leuke glampingmogelijkheden. Zo vind je hier Airlodges, houten huisjes van 2 verdiepingen met een doorzichtig dak, zodat je samen met de kinderen naar de sterren kunt kijken! Ook zijn er ruime safaritenten met keuken en badkamer.

Mooie glamping Franse westkust

De oceaan bereik je over een pad van 400 meter door de duinen: een schitterende wandeling, vooral ’s avonds bij ondergaande zon! Op de camping zelf is er een gi-gantisch waterpark en er zijn zoveel activiteiten voor kinderen (én tieners) dat je hier eigenlijk niet eens de camping af hoeft. Meer info


Camping Les Dunes – Occitanië

Bij Les Dunesloop je zelfs zo het zand op: deze vijfsterrencamping ligt direct aan het strand van Torreilles, vlak bij de Spaanse grens. In de verte zie je de Pyreneeën en een van de mooiste dorpen van de Languedoc-Roussillon, Catelnou, ligt ook in de omgeving. Een echte blikvanger van deze camping is de leuke strandbar in Ibiza-stijl, met ligzakken en loungebedden.

Je kunt hier verblijven in luxe mobilhomes met jacuzzi en sommige stacaravans hebben hier zelfs een dakterras met uitzicht op zee! Prettig geregeld bovendien: je bed is bij aankomst al opgemaakt en je krijgt 2 fietsen te leen tijdens je vakantie. Meer info


Camping Plage d’Argens – Côte d’Azur

Viersterrencamping vlak bij Fréjus, die alleen door een mooi natuurgebied gescheiden is van het strand. Ook het campingterrein zelf is heel groen, met platanen, eucalyptusbomen en veel planten en bloemen. Alle campingfaciliteiten hier hebben een leuke moderne inrichting en Plage d’Argens biedt originele activiteiten, zoals hooverboarden en lasergamen.

Mooie glamping Provence Côte d'Azur

Ook de huuraccommodaties zijn top: want ruime safaritenten mét jacuzzi, hoe relaxed is dat? Aan de rand van de camping staat bovendien een hele rij Privilèges Clubs, op ruime plekken met vrij uitzicht op het natuurgebied. Deze ruime stacaravans hebben grote ramen, een privé-bubbelbad, een buitenkeuken en heel prettig loungeterras. Meer info


Camping La Pinède – Charente-Maritime

Lekker vakantievieren in de Charente-Maritime, aan de kust boven Royan. Deze camping in  La Palmyre midden in een dennenbos heeft een XL-waterpark waar je maanden goodwill mee regelt bij je kinderen. Ontelbaar veel waterglijbanen, allemaal nieuw aangelegd in 2018! Andere highlights zijn de pétanquebaan waar de ballen gezellig ketsen, de mooie buitenspa waar ouders rustig kunnen liggen en de hippe foodtruck op het terrein.

Mooie glamping Frankrijk Charente

Je kunt hier overnachten in stijlvolle mobilhomes met televisie, airco, open keuken en groot terras met of zonder jacuzzi. La Pinède ligt vlak bij Palmyre Zoo, een grote dierentuin, ook Ile d’Oléron is dichtbij en je kunt mooi fietsen over paden langs zee.  Meer info


Camping La Grand Métairie – Bretagne

De prachtig aangelegde tuin rond het zwembad geeft deze camping een exotische uitstraling, maar La Grand Métairie ligt toch echt aan de zuidkust van Bretagne. Hortensia’s, palmbomen, een tokkelbaan, skatepark, tennisbaan, basketbalterrein, chillzone voor tieners… Niet normaal, echt iedereen vindt hier z’n favoriete plekje.

Mooie glamping Bretagne zwembad glijbanen

Ook op deze camping staan weer mobilhomes van XL-formaat: je kunt er met maximaal 6 personen slapen en sommige hebben zelfs 2 aparte badkamers, ook niet verkeerd. Je verblijft hier in Carnac, vlak bij het mooie schiereiland van Quiberon. En je kunt ook de oversteek maken naar Belle-Île, geweldige dagtrip. Meer info


Camping Les Sablons – Occitanië

Niet voor rustzoekers deze vijfsterrencamping, Les Sablons in Occitanië heeft een bijzonder uitgebreid animatieprogramma – ça bouge, vooral ’s avonds! Maar ook hier geniet je van het strand, dat echt direct naast de camping begint. Ook zijn er diverse zwembaden, waarvan er eentje gereserveerd is voor volwassenen. Op een rustiger deel van de camping staan bovendien mooie lodgetenten en safaritenten met douche, wc en keuken, met uitzicht op een binnenmeer. Meer info

glamping Languedoc Sablons

Meer mooie Franse campings en glamping-accommodaties zien? Kijk op vacanceselect.com

LEES OOK:
De mooiste dorpen en stadjes van Occitanië

Tekst: Nicky Bouwmeester.  Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Vacanceselect #spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button