frankrijk.nl

Restaurant in de metro van Parijs

De metro van Parijs telt diverse ‘spookstations’: haltes die niet langer in gebruik zijn. De gemeente schreef een prijsvraag en ontving leuke voorstellen voor nieuwe bestemmingen. Een ondergronds restaurant hoort vrijwel zeker bij de winnaars.

restaurant in de metro van Parijs

Dit zijn foto’s van hoe het nieuwe restaurant eruit kan gaan zien. De locatie? Metrohalte Croix-Rouge, onder het gelijknamige kruispunt in de wijk Saint-Germain-des-Prés. De halte is al 80 jaar gesloten. Een architectenbureau ontwierp dit lichte moderne interieur voor het café-restaurant dat beide perrons zou beslaan.

restaurant in de metro van Parijs

Zwembad, kunstgalerie of klimmuur

Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn om verlaten metrostations een nieuwe bestemming te geven. Politica Nathalie Kosciusko-Morizet stelde tijdens haar verkiezingscampagne voor het burgermeesterschap van Parijs in 2014 voor nachtclubs, restaurants en zwembaden te maken in de Parijse ondergrondse. De uiteindelijk gekozen burgemeester Anne Hidalgo heeft nu een vergelijkbaar project: ‘Reinventer Paris’. Andere ongebruikte metrohaltes krijgen mogelijk een kunstgalerie en een klimmuur.

restaurant in de metro van Parijs

LEES OOK:
10 leuke lunchadressen vlak bij het Louvre
Op zoek naar een hotel in Parijs? Dit zijn onze favorieten!
20 handige tips voor de metro van Parijs

Beeld: SAME architectes 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *