frankrijk.nl

Clubbing in Les Arcs, een wit feestje

Josee was bij de opening van de spiksplinternieuwe Club Med in Arc 1600. Een van de skidorpen van Les Arcs, het skigebied waar ze jaren geleden ooit voor heeft gewerkt. Het weerzien was in alle opzichten een feestje

“Mmm… een rosé smaakt ook best lekker bij een kaasfondue,” roep ik mijn kersverse skivriendinnen toe. We staan letterlijk nog uit te hijgen van onze laatste afdaling naar de nieuwe Club Med Les Arcs Panorama in Arc 1600. Daar weten we net op tijd te remmen voor de kaasfonduekraam, opgeleukt met een wijnbar en muzikaal ondersteund door een DJ en drummer. Wow, dat is nog eens thuiskomen! In alle opzichten. Het is kenmerkend voor hoe Club Med wintergasten tot in elke vezel weet te verwennen.

Opening Club Med Panorama ARC 1600 Franse Alpen

Calorieski

Die culinaire verwennerij is een van mijn guilty pleasures binnen het all-inclusive concept van Club Med. Want niet alleen verblijf, skipas en skiles zijn inbegrepen, ook alle maaltijden, hapjes en drankjes. Vorig jaar mocht ik er al van proeven en nu verval ik weer in de herkenbare, prettige keuzestress. Dat begint al bij het ontbijt. Met zo’n kan-niet-kiezen-buffet-dus-doe-van-alles-een-beetje heb ik ’s morgens vroeg al het idee dat ik mezelf de piste moet opduwen. Daar mag ik niet te lang over doen want de skileraar (ook inclusive, alleen overdag :-)) is onverbiddelijk en wacht niet. Dus sta ik om 9.00 uur stipt klaar, en ski ik met nog een aantal gelijkgestemden in een pittig tempo van de vele bergflanken van het fraaie skigebied van Les Arcs. Heerlijk om weer terug te zijn! Ik herken de pistes, ben verrast door de vele nieuwe liften, waaronder zelfs één met stoelverwarming! Met de versgevallen sneeuw durf ik het zelfs aan om blindelings onze skileraar Franck te volgen het bos in. Fantastisch! Net als ik tevreden constateer dat ik na zo’n ochtend het ontbijt er dik en dwars afgeskied heb, wacht ons dus die gesmolten kaasverwennerij bij de ski-in/ski-uitgang van deze nieuwe Club Med, deze winter toegevoegd aan het toch al riante aanbod van winterresorts in de Franse Alpen.

Skiën in Les Arcs

Zo 2019!

Ik ben erbij tijdens het openingsweekend. De weergoden zijn met ons: strakblauw, windstil, spierwit. Inchecken was on-Frans relaxt: terwijl ik nog nippend aan de (alcoholvrije) welkomstcocktail op de bank zat, kwam de receptioniste al om mij de skipas, de sleutel van mijn kamer én van mijn skilocker te geven. Die laatste gevuld met het door mij aangevraagde skimateriaal, afgestemd op mijn maat en niveau. Wow, zo kan het ook! Ben ik even blij dat ik de nieuwe Easy Arrival-service heb uitgeprobeerd. Daarmee regel je vooraf je check-in, check-out, huur skimateriaal, inschrijvingen voor de skilessen via je smartphone. Handig! En ook het dagelijkse programma met activiteiten heb je via de app altijd bij de hand. Zo 2019!

Club Med Panorama architectuur

Knipoog naar de architectuur van Les Arcs

Het gebouw is op zijn zachtst gezegd imposant. En wit. Het lijkt als een enorme slang tegen de berg aan te zijn geplakt. De architecten lieten zich inspireren door het winterlandschap en volgden de lijn van de skipiste. Voordeel is dat je skiënd slechts de bovenste etages ziet ziet waarbij het golvende houten dak eruit springt. Dat fenomeen is kenmerkend voor de architectuurstijl van dit wintersportoord: wie Arc 1800 kent zal beamen dat je hier precies hetzelfde effect ziet. Een ode dus aan het culturele erfgoed van Les Arcs, met de creatie van deze 21e-eeuwse variant.

Club MEd Panorama interieur

Natuur als inspiratie

Hier telt niet alleen de buitenkant er is ook heel veel aandacht besteed aan de binnenkant. Een wereld op zich, waarbij de natuur opnieuw een duidelijke inspiratiebron is, met staande lampen die lijken op bomen en balustrades als witte takken. En overal in het gebouw kleurrijke dieren. De enorme glazen puien bij de diverse restaurants en het royale in/outdoorzwembad halen de zon en het daglicht binnen. In het hart van de Club vind je, als loten aan de boom, het wellnescenter met verwarmd binnen- en buitenzwembad, jacuzzi, hamam en een fitnessruimte (waar je ook yoga- en aerobicslessen kunt volgen). Voor de kinderen – hartstikke welkom vanaf 4 maanden – zijn er mooie speelzalen, kinderopvangruimte en het superleuke familie experience restaurant, waar kinderen hun ouders uitnodigen om te dineren.

Club Med Restaurant Arc 1600

Exclusief genieten van het all-inclusive concept

In alles wat ik zie, hoor en proef staat het feelgood-aspect voorop. Ik vraag me af hoe het hier gaat als het volle bak is, maar in Val Thorens heb ik al ervaren dat dit gevoel (zo ongeveer het DNA van Club Med) best wel wat kan hebben. Toch ziet de Club een stijgende vraag van gasten die op exclusieve wijze van het all-inclusive concept willen genieten. De oplossing wordt hier geboden in de Belvedère Zone: een privaat gedeelte op de bovenste 2 etages met 24 luxe suites, exclusieve services en een private rooftop-terrace met jacuzzi. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Club Med Panorama Arc 1600

Prijskaartje

’s Avonds dansen we de spieren los op het ritme van de band, ons glas is weer gevuld. Het is echt heerlijk, maar is zo’n vakantie alleen weggelegd voor platinum-creditcardhouders? Vorig seizoen stelde ik mijzelf die vraag al en waagde me aan een prijsvergelijking met een non-exclusieve wintersportvakantie. Het resultaat verbaasde me! Ja, ik kan hier wel aan wennen… benieuwd wie en wat ons morgen opwacht onderaan de piste!

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Club Med. Met dank aan Club Med Benelux voor de gastvrijheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.