frankrijk.nl

Fijn vakantiehuis met zwembad in de Lot-et-Garonne

De Nederlandse Leontine weet hoe heerlijk de Lot-et-Garonne is: ze is er zelf opgegroeid! Nu verhuurt ze er een zonnig vakantiehuis met zwembad en mooi uitzicht op deze landelijke streek. ‘Au bonheur de Bessou’ heeft een country-chic interieur en een XL-terras waar je niet meer vanaf wilt.

Leontines ouders waren een van de eerste Nederlanders die zich in de jaren ‘80 vestigden in de Lot-et-Garonne. Dat mooie landelijke departement tussen Bordeaux, Bergerac en Montauban was tot dan toe niet erg bekend bij landgenoten. Maar hun camping trok door de jaren heen veel Nederlanders, waarvan diversen besloten hier een tweede huis te kopen. Geen wonder, want de authentieke en rustgevende sfeer van dit gebied is inderdaad heel verleidelijk!

vakantiehuis met zwembad Dordogne Lot-et-Garonne platteland

Modern-romantische inrichting

Leontine, geboren en getogen in Lot-et-Garonne, is makelaar en bezocht voor haar werk een hoop lokale huizen. Eén recent huis trok weinig kijkers en Leontine besloot het zelf te kopen vanwege de prachtige ligging. Ze stripte het volledig en combineerde een moderne en witte inrichting met warme elementen, zoals hout en zandkleurig beton. De open keuken en een groot deel van de badkamer zijn gemaakt van eeuwenoude houten deuren die ze opkocht uit plaatselijke boerderijen en villa’s.

vakantiehuis met zwembad Dordogne Lot-et-Garonne met zwembad

Uitzicht op het Franse platteland

Het gelijkvloerse huis heeft een zonnige woonkamer met open keuken en een lekker zachte zitbank. Er zijn 3 slaapkamers: 1 met een tweepersoonsbed en 2 met enkele bedden, die je ook uit elkaar kunt schuiven. Prima vakantiehuis dus voor een gezin of twee stellen. Of zelfs voor 2 gezinnen met elk één kind, waarbij de kindjes samen in een kamer slapen.

vakantiehuis met zwembad Dordogne Lot-et-Garonne groot terras

Het grootste gedeelte van de vakantie ben je waarschijnlijk buiten. Leontine maakte aan de voorkant van het huis een heerlijk terras van steenschotten dat wel 80 m2 groot is. Topplek voor een ontbijtje in de zon, met een uitzicht van 360 graden op het omliggende boerenland!

Vlak bij de Dordogne

Je ziet één ander huis liggen in de verte, maar verder heb je geen enkele buren en is het vakantiehuis lekker privé. Leontine komt 3 keer per week – heel discreet – het zwembad controleren en even het schoonmaakrobotje aanzetten als nodig. Maar dat bezoek kondigt ze aan en het is meteen een gelegenheid om haar even wat tips te vragen over de streek.

vakantiehuis met zwembad Dordogne modern interieur

Mooie omgeving

In 5 minuutje rijden vanaf het vakantiehuis ben je al in het schattige dorp Villéreal, dat vorig jaar nog is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Vooral de markt (za. en woe. ochtend) is hier fantastisch, maar sowieso heeft dit plaatsje alle winkels die je nodig hebt. En mocht je toch meer willen doen dan lekker uitrusten bij het zwembad: je bent hier op 10 minuten rijden van de Dordogne met zijn ontelbare bezienswaardigheden!

Au bonheur de Bessou, te huur vanaf eind mei tot 30 september, max. 6 personen, €1.100-€1.690/week (incl. beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak). Meer informatie: www.aubonheurdebessou.com

vakantiehuis met zwembad Dordogne Lot-et-Garonne

PLUS+
– Het vakantiehuis heeft 2 terrassen: een gigantisch terras met ochtendzon en een kleiner terras, aan de achterkant van het huis, waar je fijn kunt borrelen.

– In de buurt van mooie dorpen als Villeréal, Monpazier, Issignac en Beaumont-du-Périgord (avondmarkten!). En met kinderen kun je naar een bomenklimpark en diverse kastelen, plus natuurlijk de Dordogne, voor grotten of kanotochten.

LEES OOK:
15x waarom de Lot-et-Garonne zo fijn is
Feest! Avondmarkten in de Dordogne
Bastidedorpen in het Zuidwesten van Frankrijk
De 10 mooiste plekken in de Dordogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *