frankrijk.nl

Hotel aan zee in Normandië: Auberge du Vieux Puits

Heerlijk uitwaaiadres: Auberge du Vieux Puits, boven op een klif bij Dieppe. Dit knusse hotel met een van de betere restaurants van de Normandische kust heeft Nederlandse eigenaren! Het uitzicht is er prachtig en de sfeer romantisch.

Slapen in een 19e-eeuwse herberg

Nog even naar de Noord-Franse kust dit najaar? Dan weten wij een heerlijk adres voor je! Auberge du Vieux Puits ligt op een prachtige locatie aan zee, boven op de groene kliffen van het dorpje Puys, net buiten badplaats Dieppe. Vanaf het terras, de ontbijtzaal en diverse slaapkamers geniet je er van een adembenemend uitzicht op zee. Geen wonder dat Natasja en Amir van Rooijen als een blok vielen voor deze unieke plek! In 2012 kocht dit Nederlandse stel de charmante herberg uit 1850 en renoveerde de 8 kamers en het restaurant.

Auberge du Vieux Puits hotel in Normandie

Oesters en verse vis

Dat deden ze met veel smaak en liefde voor brocante, wat zorgde voor een charmante, ongedwongen sfeer. Ook hielden ze de gastronomische traditie van de ‘herberg’ in stand. Amir kookt zo geweldig dat het restaurant van Le Vieux Puits een eervolle vermelding kreeg in de Michelingids. Elk weekend zit het vol met Fransen uit de buurt. Het menu weerspiegelt de locatie aan zee, met veel visgerechten, fruits de mer en oesters. Je kunt hier na een dag wandelen langs de kust dus fantastisch eten in je eigen hotel – in het restaurant mét open haard. En daarna met een glas wijn of kop koffie nagenieten in de salon.

Auberge du Vieux Puits hotel in Normandie

Krijtrotsen en pittoreske dorpen

Sowieso is dit een adres om helemaal tot rust te komen: je hoort alleen de wind en de meeuwen als je het raam van je hotelkamer opent. Een wandeling van 10 minuten brengt je naar het kleine kiezelstrand van Puys, een paar honderd meter lager. Heerlijke plek om krabbetjes te zoeken, garnalen te vangen of in de zon te zitten. Het centrum van Dieppe, de oudste badplaats van Normandië, ligt op zo’n 20 minuten lopen. Met de auto kun je naar de krijtrotsen tussen Fécamp en Etretat of de diverse pittoreske dorpen in het achterland bezoeken. Zoals Veules-les-Roses, een beeldschoon plaatsje met vakwerkhuizen en watermolens. Fijn, fijn, fijn hier!

Auberge du Vieux Puits, kamers vanaf €115 inclusief ontbijt. Restaurant: menu vanaf €29,50 en €12 (kindermenu) , meer informatie: www.puys.fr

Auberge des Vieux Puits Dieppe

PLUS+
– Op maar 5 uur rijden vanaf Utrecht (490 km).
– Diverse bekende badplaatsen in Noord-Normandië liggen vlakbij: Dieppe, Saint-Valéry-en-Caux, Fécamp en Etretat.
– Voor gezinnen biedt het hotel bij wijze van familiekamer 2 kamers naast elkaar voor een gereduceerde prijs.
– In het weekend van 16-17 november 2019 viert Dieppe het Fête du Hareng, een gezellig straatfeest waarbij gerookte haring en sint-jakobsschelpen centraal staan!

Auberge du Vieux Puits hotel in Normandie restaurant

LEES OOK:
Uitwaaien in Dieppe en Etretat
De mooiste plekken in de Calvados (Normandië)

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Auberge des Vieux Puits & Nicky B.

2 reacties op “Hotel aan zee in Normandië: Auberge du Vieux Puits”

 1. N. Tonch schreef:

  Lijkt ons, mijn man en ik heel fijn.
  Wij zouden er wel heen willen in april/mei.

  Wij vragen ons alleen af hoe toegankelijk het hotel is voor ons, ouder echtpaar. Klimmen is niet zo handig voor ons.
  Met vriendelijke groet,
  Norma Tonch

  • Nicky schreef:

   Beste Norma,

   Ik (Nicky) heb bij dit hotel geslapen en dit herinner ik me het volgende: er zijn géén hotelkamers op de begane grond, maar de trap naar de 1e verdieping is niet erg steil. Verder liggen zowel de ontbijtkamer, het terras als het restaurant dicht bij elkaar en zijn toegankelijk zonder moeilijk opstapjes. Verder kunt u de auto vlak naast de voordeur parkeren en ook is het hotelpersoneel heel behulpzaam, dus ik zou eigenaresse Natasja gewoon even bellen en uw specifieke vragen voorleggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *