frankrijk.nl

Franse sneakermerken die hot zijn

De Soldes zijn begonnen in Frankrijk en deze gympen staan alvast op ons wenslijstje! Erg leuke Franse merken en de meeste sneakers uit dit lijstje zijn nog duurzaam en fairtrade ook.

Veja

De Fransen zeggen ‘baskets’ (baaz-kèt) als ze het over gympen hebben en Veja maakt zo’n beetje ‘les plus cool baskets’ van het moment. Zelfs Meghan Markle is er al in gezien, dus dat wil wat zeggen. In 2004 was Veja het eerste Franse merk dat volledig milieuvriendelijke én fairtrade gympen op de markt bracht. Ze hebben een zool van natuurlijk rubber en zijn gemaakt van leer gekleurd met plantaardige verf of van biologisch katoen. Ook heeft Veja vaak samenwerkingen met andere coole Franse merken, zoals Agnes b. en Bleu de Paname. In Nederland zijn de gympen o.a. te vinden bij De Bijenkorf, sarenza.nl, spartoo.nl

Franse gympen Veja

N’Go

Ook het piepjonge N’Go maakt ‘eerlijke’ gympen, waar de Vietnamese naaisters gewoon correct voor betaald worden. En leuker nog: de dames staan zelfs met naam en gezicht op de website. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het leuke borduursel op de zijkant van de gympen, het handelsmerk van N’GO. De schoenen bestaan in een leren versie maar vooral ook het stoffen zomermodel is fijn. Te koop via de eigen webshop.

Franse gympen N'GO

Faguo

Elke hippe wijk in Parijs heeft inmiddels een winkel van Faguo, een Frans tassen- en gympenmerk dat sinds 2008 bestaat. Sympathiek: voor elk artikel dat Faguo fabriceert plant het merk een boom en om dat te symboliseren is er op elk paar gympen een knoopje van kokoshout genaaid. In Nederland onder meer te krijgen via sarenza.nl en spartoo.nl.

Lees ook: De leukste winkelstraten in Parijs

Franse gympen Faguo

Caval

Leve de asymmetrie, bij Caval zijn de linker- en de rechterschoen net even anders! Niets radicaals, kwestie van de gekleurde strepen net op een andere plek, maar het effect is toch heel grappig. Een 100% Europees product bovendien: bedacht in Frankrijk, gemaakt in Portugal, met leer uit Italië. Te koop in Parijs bij o.a. Printemps Haussmann en Fleux in de Marais. Of via de webshop (€15 verzendkosten NL, gratis retour).

Franse gympen Caval

Bensimon

Bijna alle Franse studentes lopen in de lente en zomer op de canvas gympies (€49) van het merk Bensimon, bekend door de leuke conceptstore in de Marais. Dit model gympen noemen de Fransen geen baskets maar ‘tennis, omdat ze op klassieke tennisgympen lijken. Ze bestaan in alle kleuren en motieven en handig: ze kunnen in de wasmachine. In NL o.a. via sarenza.nl en spartoo.nl.

Franse gympen Bensimon

LEES OOK:
7 Franse kledingmerken om te kennen
SOLDES! Tips voor de uitverkoop in Parijs
Onze favoriete hotels in Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *