frankrijk.nl

7 zonnige familiecampings in Zuid-Frankrijk

Mooi-weer-kampeerders opgelet, deze ruim opgezette campings met waterparken en glamping liggen op locaties waar het wel goed zit met de zon! Vlak bij zee aan de Côte d’Azur, bij de Gorges du Verdon en aan het strand van Valras Plage.

CÔTE D’AZUR & PROVENCE

Camping Riviera d’Azur, Saint-Aygulf

Goed uitgeruste 5-sterrencamping bij Fréjus, aan de Côte d’Azur, op slechts 4 km van zee. Als gast kun je hier een gratis pendelbus nemen die je in no-time naar het strand brengt! Camping Riviera d’Azur biedt 78 vrije standplaatsen en diverse soorten glamping-huuraccommodaties. Zoals lodgetenten op palen en een wijkje met stacaravans in Provençaalse stijl.

5-sterrencamping bij Fréjus aan de Côte d'Azur

PLUS+ Gigantisch zwemparadijs en exotisch uitziend zandstrandje met ligbedden op de camping. + Barbecue-plek op de camping. + Toplocatie in de buurt van Saint-Tropez, Sainte-Maxime en Cannes. Meer info

Camping Douce Quiétude, Saint-Raphaël

Deze camping bij Saint-Raphaël was eerder van de kampeerketen Les Castels en hoort nu, net als de andere campings uit dit lijstje, bij de jonge Franse groep Sandaya. Dat betekent dat er recentelijk diverse luxe cottages zijn bijgekomen, sommige met eigen jacuzzi, en ook grappige tunneltenten (‘Cocosweet tents’). De camping ligt wat hoger en iets verder van de kust dan de hierboven genoemde Camping Riviera Azur, maar het voordeel is dat het glooiende campingterrein weer extra charme heeft door de hoogteverschillen en mooie begroeiing.

Camping Douce Quietude, Saint-Raphaël

PLUS+ Centrale locatie aan de Côte d’Azur, vlak bij Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Cannes en ook niet ver van Nice en Grasse! + Je kunt Thai Chi-lessen volgen en gebruik maken van de wellnessdiensten op deze camping + Gratis pendelbusje naar het strand. Meer info

Camping Domaine du Verdon, Castellane

Grote familiecamping in het hoge achterland van de Provence, vlak bij de Gorges du Verdon en 2 bekende meren: Lac de Castillon en Lac de Sainte-Croix. Op de camping zelf kun je niet alleen zwemmen in het grote waterpark maar ook een duik nemen in de rivier de Verdon, die direct langs het kampeerterrein loopt! Nog meer water is er in de vorm van een grote vijver, op de camping, waar kinderen met roeibootjes kunnen spelen.

Camping Domaine du Verdon, Castellane

PLUS+ Mooie natuurlijke omgeving en dicht bij leuke Provençaalse stadjes zoals Moustiers-Sainte-Marie. + Het hele jaar rond vind je hier een Kids Club en in de zomermaanden ook een Teen Club voor tieners (discoavonden, kampvuren etc.) + Nieuw springkasteel voor kinderen. Meer info

LANGUEDOC-ROUSSILLON

Camping Blue Bayou, Valras Plage

Vijfsterrencamping vlak bij de stranden van Vendres Plage en Sérignan Plage. Het is letterlijk maar 5 minuten lopen over een paadje rechtstreeks naar zee! Het gigantische vernieuwde zwemparadijs heeft een futuristische waterspeelplek waar kinderen blij van worden. Terwijl het Aqua Zen-zwembad een plek biedt waar volwassenen in alle rust kunnen zwemmen en genieten van een wellnessruimte.

Camping Blue Bayou Valras Plage

PLUS+ Privé-jacuzzi bij een aantal van de houten stacaravans. + Deze camping ligt vlak bij het meer van Salagou, een beschermd natuurgebied met mooie rode rotsen. Meer info

Camping Les Vagues, Valras Plage

Op 5 minuten rijden vanaf de hierboven genoemde Camping Blue Bayou ligt nog een grote camping vlak bij het strand: Les Vagues. Deze zeer geanimeerde camping heeft veel palmbomen op het terrein en ook exotisch: het Robinson Crusoe-wijkje met houten stacaravans met mooie hangmatten en overkappingen van riet.

Camping Les Vagues Valras Plage

PLUS+ Ook deze camping heeft een groot zwemparadijs met golfslagbad en een nieuwe houten waterspeelplek voor kinderen. + Teen Club voor de tieners in de zomermaanden. Meer info

Camping Les Tamaris, Frontignan

Deze camping in Frontignan ligt echt direct aan zee, je loopt zo de camping af het strand op. Daar beheert Les Tamaris zelfs een eigen strandtent, Tam Tam Beach, met houten ligbedden en loungestoelen. En liefhebbers van fruits de mer opgelet: deze camping ligt vlak bij het Bassin du Thau waar oesters gekweekt worden!

Camping-Les-Tamaris-Frontignan

PLUS+ Veel animaties voor de kinderen. + Foodtruck op het campingterrein. + Douches bij de ingang van de camping als je vanaf het strand komt. + Kooklessen en workshops voor het maken van cocktails. Meer info

Camping Le Plein Air des Chênes, Montpellier

Camping in een eikenbos net buiten Montpellier met groot zwemparadijs en veel animaties. Vanaf hier is het maar 20 minuutjes rijden naar zee, maar ook op de camping is er een zandstrandje aangelegd: het Plage Caraïbes! Veel bomen op het terrein ook en leuke lodgetenten.

Camping Le Plein Air des Chenes Montpellier

PLUS+ Veel sportmogelijkheden: tennis, jeu de boules, aquagym, voetbal en meer. + Op 10 minuten van Montpellier, een bruisende stad met een mooi oud centrum, vol leuke winkels, mooie pleinen en terrassen. Meer info

Sandaya Campings in Frankrijk

Sandaya is een jonge Franse kampeergroep – onderdeel van het Nederlandse Roompot Vakantieparken – met 19 luxe campings in onder meer de Provence, Languedoc-Roussillon, Aquitaine, Normandië, Bretagne en Pays de la Loire. De 4- en 5-sterrencampings van dit merk zijn zeer geschikt voor gezinnen, want er is veel te doen voor kinderen van alle leeftijden. Met kinderclubs, speciale activiteiten en grote zwembaden.

LEES OOK:
Zomervakantie 2019: leuke glamping, campings en vakantiedomeinen
Bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon
3 glamping-campings aan de meren van les Landes
Kamperen in de Vendée: Les Sables d’Olonnes & Noirmoutier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *