frankrijk.nl

Kamperen in Les Landes: glamping aan de meren

De Atlantische kust is een prachtig deel van Frankrijk! In het departement Les Landes geniet je vlak bij de oceaan ook nog van dennenbossen en grote meren. Deze familiecampings liggen vlak bij de Lacs de Sanguinet, Biscarrosse en Soustons.

Frisse oceaanlucht in combinatie met rustgevende dennenbossen: Les Landes is zo’n Franse vakantiestreek waar je altijd als herboren van terugkomt. Mooie fietstochten maken door de oneindige bossen van Les Landes de Gascogne. Rondhangen in gezellige badplaatsen als Biscarrosse en Seignosse. Genieten op het strand, zoals bij Mimizan-Plage, met een breed zandstrand waar de golven lekker hoog zijn. Maar wat Les Landes echt speciaal maakt zijn de vele grote natuurlijke meren, die vaak op slechts een paar kilometer van de kust liggen.

kamperen campings tussen zee en meren Les Landes Lac Sanguinet

Vakantie aan de meren van Les Landes

Zoals Lac de Biscarrosse en Lac de Sanguinet, waar je kunt watersporten dat het een lieve lust is. Voor kinderen zijn de vele strandjes rond de meren fijne rustige plekken om een duik te nemen in zoet water. En je bent er omringd door prachtige – vaak beschermde –  natuur en veel watervogels. Topbestemming kortom voor een gezinsvakantie waarbij je zee en meer, badplaatsen en rustige natuur kunt combineren in één reis. En dan zijn deze campings in Les Landes een fijne uitvalsbasis.

kamperen campings tussen zee en meren Les Landes

1. Camping Sanguinet Plage (Lac de Sanguinet & Biscarrosse)

Deze vijfsterren-camping van Sandaya ligt naast een gras- en zandstrandje tussen de rietkragen van het meer van Sanguinet. Je kunt bij de zeilclub catamaran-lessen volgen, een optimist of surfplank huren, of met de kinderen op een waterfiets klimmen. De camping zelf heeft een indrukwekkend zwemparadijs. En tussen de hoge pijnbomen staan grotendeels glamping-huuraccommodaties, zoals houten stacaravans en cottages. PLUS+ Ook het meer van Biscarrosse ligt op maar 5 km en je kunt vlak bij deze camping mooie kanotochten maken op de ongerepte rivier de LeyreMeer info

kamperen campings tussen zee en meren Les Landes Lac Sanguinet

2. Camping Le Col Vert (Lac de Léon)

Het kleine meer van Léon ligt in het zuiden van Les Landes, richting Seignosse, op maar 5 km van het strand. Letterlijk op de oever van dit meer vind je de viersterren-camping Le Col Vert, met 200 staanplaatsen en meer dan 500 huuraccommodaties. Je kunt hier tot aan de waterkant slapen in cottages met veranda of in ruime safaritenten. PLUS+ Diverse binnen- en buitenbaden, gratis Kids- en Teen Club. Meer info

kamperen campings tussen zee en meren Les Landes Lac de Léon

3. Camping Soustons Village (Étang de Soustons)

Nog dichter bij Seignosse ligt deze supermooie vijfsterren-camping aan het meer van Soustons, een ander groot meer in Les Landes. Dit beschermde meer is een geliefde plek voor windsurfers, kanoërs en zeilers. Leuke sportieve sfeer kortom, en dat geldt ook voor deze autovrije familiecamping met veel activiteiten. Ook het grote aflopende zwembad is een attractie op zich. En de slechts 250 huuraccommodaties zijn van goede kwaliteit, zoals de chalets Badiane. PLUS+ Vlak bij de stranden van Cap Breton. Meer info

kamperen campings tussen zee en meren Les Landes Camping Soustons

Dit artikel maakten we in samenwerking met Sandaya.

LEES OOK:
7 zonnige familiecampings in Zuid-Frankrijk
Bijzonder! Route met kunstwerken in de bossen van Les Landes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *