frankrijk.nl

7 Franse films die uitkwamen in 2019

Het jaar 2019 was een goed jaar voor Franse films. Er verschenen prachtige drama’s en komedies met hoofdrollen voor onder andere Juliette Binoche, Laetitia Casta en Romain Duris. Plus het vervolg op Les Petits Mouchoirs!

1. Nos Batailles

In dit drama met Romain Duris (Auberge espagnole, Paris) probeert een alleenstaande vader zich staande te houden nadat zijn vrouw  onverwacht hun gezin verlaten heeft. Op werk is de situatie ook al zwaar, want een collega heeft vlak voor zijn ontslag zelfmoord gepleegd. Subtiele en intense film met Duris in een van zijn allerbeste rollen tot nu toe. Trailer

nieuwe franse speelfilms romain Duris

2. Un amour impossible 

Frankrijk, jaren 50. In de verfilming van een succesvolle roman van Christine Angot krijgt een typiste (Virginie Efira) een relatie met een jonge intellectueel. Ze raakt zwanger van hem, maar hij wil niet beneden zijn stand trouwen. Als hij 10 jaar later toch contact wil met zijn dochter, heeft dat ingrijpende gevolgen. Saillant detail: de twee hoofdrolspelers zijn sinds deze film ook in het echte leven een stel. Trailer

Lees ook onze langere recensie van deze film

nieuwe franse speelfilms

Lees ook: Pssst, onze favoriete hotelletjes in Parijs!

3. Doubles vies

Regisseur Olivier Assayas (Personal Shopper en Sils Maria) werkte opnieuw samen met Juliette Binoche voor de relatiekomedie Doubles Vies. Binoche is daarin een soap-actrice getrouwd met een uitgever (Guillaume Canet). Net als een bevriend echtpaar hebben de twee moeite met de snelle veranderingen in hun werk, terwijl ze zelf vast lijken te zitten in een monotoon ritme.

4. L’Homme fidèle

De knappe Louis Garrel acteert niet alleen goed, hij is net zoals zijn vader Philippe Garrel ook een uitstekend regisseur. Een paar jaar geleden ontdekten we al zijn sympathieke debuut Les deux amis. Voor dit deze romantische relatiedrama bracht hij Laetitia Casta (zijn vrouw in het echte leven) en Lili-Rose Depp samen. Trailer

Laetitia Casta Lily-Rose Depp

Lees ook: 15 Franse kazen die je eens geproefd moet hebben

5. Le Grand Bain

We schreven eerder al over deze hilarische en in Frankrijk zeer succesvolle speelfilm waarin een groepje mannen van middelbare leeftijd samen traint voor een wedstrijd schoonzwemmen. Denk The Full Monty, maar met een vleugje Franse melancholie en soms zelfs zwarte humor. Het verhaal is overigens losjes gebaseerd op een bestaande groep mannelijke amateur-schoonzwemmers uit Zweden, waarover zo’n goede documentaire is gemaakt dat er inmiddels diverse speelfilms door zijn geïnspireerd. Trailer

Le Grand Bain franse film schoonzwemmers

6. Mademoiselle de Jonquières

Kostuumdrama met Cecile de France en Edouard Baer (wij zijn fan van deze in het echt zeer geestige en erudiete acteur!), over verleiding, jaloezie en zoete wraak, in de stijl van Liaisons dangereuses. Om haar geliefde terug te winnen besluit een markiezin een valstrik voor hem te zetten. Ze nodigt Madame de Jonquières en haar beeldschone dochter uit om hem te verleiden. Lees ook: filmtip voor romantici

7. Nous finirons ensemble

Eindelijk, regisseur Guillaume Canet heeft een vervolg gemaakt op zijn succesfilm Les Petits Mouchoirs! Met dezelfde acteurs, onder wie Marion Cotillard, Gilles Lelouche en François Cluzet. De vriendengroep die eerder vakantie vierde in het Bassin d’Arcachon, komt opnieuw samen nadat ze elkaar 7 jaar niet gezien hebben. Ze organiseren een verrassingsfeestje voor Max en nemen intussen het leven en hun vriendschap door.

LEES OOK:
Mannelijke schoonzwemmers zijn filmhit in Frankrijk
13 Franse vooroordelen over Nederlanders

2 reacties op “7 Franse films die uitkwamen in 2019”

  1. yvonne sluis schreef:

    zijn er al Franse films bekend voor najaar 2019? Zoals Frankie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *