frankrijk.nl

Reuze gorilla’s op de pistes van Courchevel

Wie deze winter gaat skiën in het skigebied van Courchevel kan zijn ogen goed de kost geven. Hier kun je letterlijk slalommen tussen de gigantische apen van Orlinski en de ranke sculpturen van Salvador Dali.

Dali l-art-au-sommet-courchevel Werken van Salvador Dali

Courchevel: één groot openluchtmuseum deze winter

Het is alweer het tiende jaar dat Courchevel, het chique skiresort in Les Trois Vallées, koketteert met een kunstexpositie in de sneeuw: l’Art au sommet. Kunst op de toppen dus! Vanaf vandaag kun je je letterlijk vergapen aan de megagrote en niet te missen Wild Kongs van de bekende Franse kunstenaar Richard Orlinski op de top van La Saulire. Terwijl de verfijnde beelden Alice in Wonderland en Vrouw in vlam van Salvador Dali te bewonderen zijn op de top van La Vizelle.

Wild Kong l'Art au Sommet Courchevel

Gorilla’s van Orlinksi, een van de 3 best verkochte hedendaagse Franse kunstenaars ter wereld

Een kunst om alles op z’n plek te krijgen

Ook zijn er deze winter in de diverse dorpen van Courchevel het werk van andere kunstenaars en street-artists te zien. Ter plekke gemaakt op grote doeken! Zij laten zich inspireren door Dali en geven hun eigentijdse interpretatie van het werk van de Spaanse meester. Ook de gondels van de kabelbaan La Saulire krijgen een artistieke buitenkant. Er is deze week hard gewerkt om alle kunststukken op zijn plek te krijgen, en zoals je ziet is dat best wel een huzarenstukje!

Dali l-art-au-sommet-courchevel
Dus, ben je deze winter in het skigebied Les 3 Vallées, plan dan zeker een skidag naar/in Courchevel!  Dat is heel goed mogelijk als je in Val Thorens, Méribel of Les Menuires zit. Want dit wil je toch met eigen ogen zien?

Meer informatie over de l’Art au Sommet op courchevel.com.

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Dali©Claude Chedal en Kong via Office du Tourisme Courchevel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *