frankrijk.nl

Budget kersttrips naar Parijs, Colmar of Lyon

Veel Franse steden zijn extra gezellig in de winter. Parijs en Lyon veranderen in echte Lichtsteden. Colmar pakt uit met een kerstmarkt volgens Elzasser traditie. Wil je daar last-minute van genieten? In deze leuke stadscampings zit je warm én goedkoop op de eerste rij!

Kerstetalages en feestverlichting in Paris

Parijs (5 uur rijden vanaf Utrecht) is een grote glinstering en fonkeling in december. Dankzij de bewegende kerstetalages van de grote warenhuizen en de feestverlichting die alle bekende winkelstraten siert, waaronder de Champs-Elysées. In het park van Jardin des Plantes, bij het Quartier Latin, staan dit jaar reusachtige dierenlampionnen. Ook heeft Parijs diverse kerstmarkten, deze winter onder meer bij de Notre-Dame, in de Tuilerieën en bij de Boulevard Saint-Germain.

Huttopia stadscamping Parijs CC/Huttopia

Tussen de Seine en het Bois de Boulogne, aan de westkant van Parijs, ligt de grote Camping Paris Bois de Boulogne, op een terrein van 7 hectare groot. Naast de 400 staanplaatsen zijn hier ook zeker 75 huuraccommodaties beschikbaar, zoals de Mobil-home cottages met verwarming. Er is een gezellig restaurant bij de ingang van deze camping en een goede pendeldienst naar de metrohalte Porte Maillot. Vanaf €102/6 pers. Meer info


Kerstmarkt in Colmar

In Colmar, in het zuiden van de Elzas, is de kersttijd een net zo sfeervolle periode. Met verschillende kerstmarkten in de binnenstad en verlichte bootjes op de grachten van dit ‘Klein Venetië’. Zeker even wat bredele (Elzasser kerstkoekjes) proeven en de kramen vol houten speelgoed bekijken!

Huttopia stadscamping Colmar CC/Huttopia, CC/Etienne Ehret

Ook in Colmar (6 uur rijden vanaf Utrecht) kun je net buiten de stad verblijven in de mooie Camping de l’Ill, een paar jaar geleden helemaal gerenoveerde natuurcamping op de oever van de rivier de l’Ill. Fijne plek om je terug te trekken met de kinderen na een bezoek aan de gezellige drukke binnenstad. Je slaapt er in mooie houten cottages, de Chalets Montana, met grote ramen en een eigen terras. Vanaf €73/6 pers. Meer info


Lyon: Fête des Lumières

Lyon lijkt in veel opzichten een ‘Parijs in het klein’ en de bijnaam Lichtstad gaat ook op voor deze schone aan de Rhône en Saône. Hét winterfeest is hier het Fête des Lumières, dit jaar van 6 december tot 10 december. Op alle grote monumenten van de stad zijn dan spectaculaire lichtinstallaties te zien. Ook na dit zeer drukbezochte weekend blijft er nog veel prachtige verlichting over in Lyon. Er zijn bovendien diverse kerstmarkten, een schaatsbaan en een reuzenrad op Place Bellecour.

Huttopia stadscamping Lyon CC/Huttopia & M.Perrin/OT Lyon

Camping de Lyon ligt aan de rand van de stad, net na de afslag vanaf de Route du Soleil. Vanaf daar kun je de bus pakken (stopt voor de camping) en sta je zo in hartje Lyon. Er zijn op deze camping twee soorten houten chalets (Chalet Evasion, Chalet Ottowa) die je ’s winters ook kunt huren, met modern design, een eigen badkamer, ruime open keuken en verwarming. Vanaf €66/5 pers. Meer info

Meer informatie over de CityKamps by Huttopia: www.citykamp.com

VROEGBOEKKORTING VOOR 2019!

Wie op uiterlijk 31 december 2018 een verblijf boekt voor 2019 bij een van deze campings (vanaf 4 nachten in een huuraccommodatie of op een Comfort standplaats) ontvangt 40% korting! Actiecode: EB19HUTTOPIA
 Via de website of via 085-040 11 40  / [email protected] 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

LEES OOK:
5 citycampings in leuke Franse steden
Familiecampings op spectaculaire locaties in Frankrijk
5x glampings met spectaculair uitzicht

Openinigsbeeld: CC/Christophe Hamm (Straatsburg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button