frankrijk.nl

Nu in de bios: De Wonderbaarlijke Reis van de Fakir

Bij deze nieuwe speelfilm met een oosters tintje is zwijmelen gegarandeerd! Volg de Indiase fakir Aja op zijn wonderbaarlijke reis naar… Parijs!

Al van jongs af aan zet Aja met zijn magische straatoptredens als fakir de buurt op z’n kop. Als hij volwassen is, besluit hij naar Parijs te gaan om zijn onbekende vader te zoeken. Omdat hij geen hotel kan betalen, slaapt hij in een Ikea-winkel, waar hij de mooie Amerikaanse Marie ontmoet. Maar dan wordt hij per ongeluk naar Londen vervoerd terwijl hij zich in een kast verscholen heeft… een bizarre, fascinerende reis met bijzondere ontmoetingen door heel Europa volgt.

Naar de Franse bestseller

De film is gebaseerd op De Wonderbaarlijke Reis van de Fakir die vastzat in een Ikea-kastde Franse bestseller van Romain Puértolas die vertaald is in maar liefst 35 talen. Het verhaal vraagt op een sympathieke manier aandacht voor het leven van illegale immigranten: Aja komt op zijn reis veel met hen in aanraking en leert hen beter kennen. Een mooi en hartverwarmend verhaal, met onder andere actrice Bérénice Bejode, die een Oscar-nominatie kreeg voor haar rol in The Artist. Heerlijke feelgoodfilm voor de feestdagen!

‘The Extraordinary Journey of the Fakir’ draait vanaf 13 december in de Nederlandse bioscoop, trailer

Onderschrift Myrthe GalleTekst: Myrthe Galle

LEES OOK:
5 nieuwe boeken voor francofielen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.