frankrijk.nl

Gekke 80’s skikleding kopen of huren

Jee, wat zagen we er in de jaren 80 flitsend uit op de piste. Hoofdbanden, fluorkleuren, beenwarmers, het kon niet op! Steeds meer winkels haken in op onze nostalgie naar deze inmiddels mythische skimode. 

SkVintage-OTAlpedHuez
Herinner je nog die tijd dat je skipak het liefste uit één deel bestond? Lekker handig voor naar de wc gaan, maar dat mocht niet deren. In maatje XL uiteraard, want we deden toen nog niet aan slimmetjes. En niks ingetogen kleuren. Fluo, gifgroen, turquoise of paars met roze alstublieft. Op de piste wilde je gezien worden ook. Tsjonge, jonge.. als je oude wintersportfoto’s bekijkt dan denk je soms, waaaaaar wàs de modepolitie in die tijd. Hoe kon ik serieus denken dat ik er normaal uitzag?

Carole in skipak

Jaren ’80-kitsch is weer hip

Maar zoals bij alle modezondes: bedekt met een vleugje nostalgie worden ze ineens weer hartstikke hip. Of in elk geval: zeer vermakelijk. We schreven vorig jaar al over een van de eerste winkels in de Franse Alpen die insprong op deze hype. In Alpe d’Huez kun je skipakken van het meest hilarische (en herkenbare) soort huren voor een dagje gek doen op de piste.

Foute oude skipakken

Maar ook in Nederland zet de trend door. Carole ontdekte een vintagewinkel in Haarlem, Vintage Island, met een vrij groot wintersportrek waar je met een glimlach doorheen gaat. Hoogpolige moonboots, bontlaarsjes, Finse truien, fluopakken, je kunt het zo gek niet bedenken. Vrolijkstemmend reisje in de tijd én zoals gezegd, weer helemaal in de mode.

The Vintage Island, Gierstraat 75, Haarlem. Ook de filialen in Utrecht, Delft, Leiden en Den Haag hebben een hoek met 80’s skikleding, meer info: www.vintageisland.nl

Woon je in de buurt van Apeldoorn, ga dan langs bij Vintage Sports Wear, Stationsstraat 30. Ook zij zijn gespecialiseerd in retro sportkleding uit de periode 1960-1985 en alles is spiksplinternieuw.  

Snowboats episodes

LEES OOK:
Vintage-skipak huren in de Franse Alpen
 Skikleding van topmerken huren tijdens je vakantie

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Carole Goelitz en OT Alpe d’Huez/Mitch SkiVintage (foto in sneeuw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *