frankrijk.nl

De mooiste plekken op Corsica

Wie een vakantie naar Corsica voorbereidt, staat voor lastige keuzes. Zoveel moois te zien! Dit zijn een paar hoogtepunten van het eiland: de gebieden met de leuke stadjes, de mooiste stranden, charmante bergdorpen en meer.

1. Calvi en La Balagne

Calvi en de noordkust van Corsica

Aan de noordkust van Corsica ligt Calvi, een middeleeuws vestingstadje dat door veel doorgewinterde Corsica-liefhebbers geprezen wordt als een van de meest authentieke badplaatsen van het eiland. Het heeft een levendige haven en een prachtig lang zandstrand. Het beschermende zeepark van Scandola ligt bovendien vlak bij en je kunt prachtige wandelingen maken naar mooie uitzichtpunten boven de stad. Balagne, zoals deze streek heet, heeft een ongekende charme, met mooie kleine bergdorpen op nog geen uur rijden vanaf de kust, zoals Pigna en San’Antonio.

Scandola natuurgebied Corsica Pharos Reizen Natuurgebied van Scandola, op het noordwestelijke punt van Corsica


2. Porto-Vecchio en de zuidkust

Porto-Vecchio en de zuidkust van Corsica

Porto Vecchio is het Saint-Tropez van Corsica: in deze kustplaats aan de zuidoostkust van het eiland komen veel Parijzenaars dus het barst van de luxe hotels, trendy restaurants en kledingboetieks. Maar de grootste attractie van zijn de parelwitte stranden die in de buurt van deze plaats te vinden zijn. Het door parasoldennen omzoomde strand van Palombaggio is beroemd, net als Roccapina en ook de Baie de Santa-Giulia is spectaculair. In deze laatstgenoemde baai op een kwartier rijden van Porto-Vecchio is het water zo helder dat het net lijkt alsof je op een eiland in Thailand bent!


3. Bonifacio

Bonifacio, het stadje bovenop de kalkrotsen

Iedereen kent de ansichtkaarten van Bonifacio, het stadje bovenop de kalkrotsen van het meest zuidelijke puntje van Corsica. Die foto’s zijn al prachtig, maar om te weten hoe indrukwekkend deze plaats écht is moet je haar met je eigen ogen gezien hebben. Vanaf de haven, in het lage deel van de stad onder in een soort ‘fjord’, is het een steile klim naar boven. In het hoge deel van het stadje zijn diverse schatten te zien, zoals mooie kerkjes, fraaie oude huizen en leuke winkelstraten met smaakvolle woonwinkels en cadeaushops. Eenmaal binnen in die winkels of restaurants kun je doorlopen tot het verste punt van het pand en uitkijken op de zee – en de diepte onder je – heel indrukwekkend!


4. Ajaccio en de westkust

Ajaccio en de westkust van Corsica

Ajaccio, de hoofdstad van het eiland, is een levendige plaats met mooie pleinen en elegante herenhuizen die doen denken aan het oude Nice. Napoleon is hier geboren en overal in de stad wordt je aan hem herinnerd door standbeelden, pleinen en cafés die zijn naam dragen, en het museum in zijn geboortehuis. Als je een rondreis maakt op Corsica dan zal je overigens opvallen dat de westkust aanmerkelijk ruiger is dan de oostkust. Vooral de kustweg bij Piana met de rode rotsen is er één om niet snel te vergeten!

Rotsen van Piana Corsica westkust De calanques van Piana


5. Corte en het hoge binnenland

 Corte en het hoge binnenland

In het hart van Corsica, tussen bergtoppen en gorges, ligt de oude universiteitsstad Corte. Een geliefde uitvalsplaats voor de vele bergwandelingen die je in het hoge binnenland kunt maken. Maar de plaats zelf is ook heel charmant, met opvallende hoogteverschillen en een oude citadel. Dankzij de vele studenten hier zit de stad vol barretjes en betaalbare restaurants, waar je terecht kunt voor de authentieke Corsicaanse keuken of een koud, lokaal Pietra-biertje. 

TIP! Combineer een rondreis over Corsica met een weekje chillen in een villa aan de kust. Dan heb je het beste van twee werelden: een strandvakantie én een ontdekkingsreis ineen!

LEES OOK:
9 insidertips voor Zuid-Corsica
Desert des Agriates, de woestijn van Corsica

Beeld: CC/Dennis Kleine (Bonifacio), CC/Patrick Nouhailler (Bonifacio zeilboot & straatje Porto-Vecchio), CC/Philippe Amiot (Calvi & strand Santa-Giulia), Pharos Reizen (Scandola), CC/Paul Arps (Ajaccio & Corte), CC/Gwen (rotsen en zee Scandola), CC/Anna & Michael (rotsen Piana).

3 reacties op “De mooiste plekken op Corsica”

 1. Barry Wentzel schreef:

  Een eiland om verliefd op te worden en te blijven. Ik heb er gewoond en heb het hele eiland rondgefietst. Geen grote hotels en al dat gedoe, maar schitterende berggebieden en kusten. Een droomeiland….

  Barry Wentzel
  ontwenningstherapeut

 2. Jacqueline schreef:

  Corsica is echt een schitterend eiland. Drie maal waren we in Calvi, eenmaal in het zuiden bij Bonifacio en Ajaccio. Wat een verschil in mentaliteit! Ik ga nooit meer naar het zuiden, hoe mooi het daar ook is. Maar Calvi?? Het liefst vandaag nog.

 3. Enigma schreef:

  Ik ben er vorige zomer geweest. Een echte aanrader. Ik heb er een online dagboek, met eigen foto’s bijgehouden : https://y.is/aLWHV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *